Senatorii au respins moţiunea simplă prin care opoziţia cerea demisia lui Teodor Meleşcanu

Senatul a repins, în plenul de marţi, moţiunea simplă prin care partidele de Opoziţie au cerut demisia lui Teodor Meleşcanu din funcţia de ministru de Externe, din cauza problemelor votului în Diaspora la alegerile europarlamentare.

242 afișări
Imaginea articolului Senatorii au respins moţiunea simplă prin care opoziţia cerea demisia lui Teodor Meleşcanu

Senatorii au respins moţiunea simplă prin care opoziţia cerea demisia lui Teodor Meleşcanu

Senatorii au respins moţiunea simplă cu 37 de voturi „pentru” adoptarea moţiunii şi 69 de voturi „împotrivă”. Votul a fost secret, electronic.

Anterior votului, UDMR a anunţat că sprijină moţiunea simplă.

„Încă din 2016, USR s-a opus numirii domnului Meleşcanu în fotoliul de ministru al afacerilor externe. Aveam motive temeinice să ne îndoim încă de pe atunci de modul în care dumnealui va fi ştiut să ghideze ministerul într-o perioadă atât de bogată în evenimente şi importantă pentru România şi pentru Uniunea Europeană. (...) Este evident că aţi dorit limitarea numărului de persoane care să poată vota pe 26 mai în secţiile din străinătate. Aţi încălcat un drept constituţional fundamental al cetăţenilor acestui stat. În numele democraţiei republicii noastre, vă cerem să vă daţi demisia pentru restricţionarea dreptului de vot al cetăţenilor”, arată textul moţiunii simple, semnată de PNL şi USR, la adresa ministrului de Externe.

USR şi PNL au susţinut că ministrul a decis să ignore nevoia de mobilizare a resursei umane în secţiile de votare, în urma experienţei alegerilor din 2014 şi 2016.

Senatorii au mai reclamat în textul moţiunii şi numărul insuficient de buletine de vot la unele secţii din afară şi lipsa urnelor de vot suplimentare.

Taguri:
senat,
meleşcanu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici