Senatorii PDL cer preşedintelui Comisiei juridice să permită accesul presei la audierea lui Voicu

Senatorii PDL cer preşedintelui Comisiei juridice, social-democratul Toni Greblă să permită accesul presei la audierea senatorului PSD Cătălin Voicu.

18 afișări
Imaginea articolului Senatorii PDL cer preşedintelui Comisiei juridice să permită accesul presei la audierea lui Voicu

Senatorii PDL cer preşedintelui Comisiei juridice să permită accesul presei la audierea lui Voicu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Grupul senatorilor Partidului Democrat Liberal solicită public preşedintelui Comisiei Juridice din Senat, Toni Greblă, să permită accesul presei la audierea senatorului ex-PSD Cătălin Voicu. Senatorii PDL consideră că opinia publică trebuie să fie informată corect şi transparent asupra cazului Voicu, informaţiile din acest dosar fiind de interes public", se arată într-un comunicat al PDL semnat de liderul senatorilor democrat-liberali Traian Igaş.

Social-democratul Cătălin Voicu urmează să fie audiat, marţi, de Comisia juridică, în contextul cererii DNA de avizare a arestării sale, fiind acuzat de trafic de influenţă. În ultimele zile au fost publicate în presă stenograme din dosarul lui Voicu, în care apar nume ale unor oameni politici, magistraţi, oameni de afaceri.

Liderul PSD Victor Ponta a anunţat, sâmbătă, că a cerut PSD Bucureşti să-l suspende pe Voicu din partid până la soluţionarea cazului său.

Prima şedinţă a Comisiei juridice pe tema cazului lui Cătălin Voicu s-a desfăşurat cu uşile închise.

Senatorul PDL Iulian Urban a susţinut, joi, că raportul Comisiei juridice în cazul Voicu ar trebui finalizat până marţi, astfel că se putea renunţa la audierea lui Cătălin Voicu, pe care a catalogat-o drept "inutilă" şi a susţinut necesitatea ca toţi senatorii să aibă acces la referatul DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici