Senatorii PSD, conduşi de Geoană, au votat pentru calendarul de asumare propus de Guvern

Senatorii PSD, conduşi de preşedintele instituţiei, Mircea Geoană, au votat, miercuri, în şedinţa comună a Birourilor Permanente ale Parlamentului, la care a participat şi premierul, pentru calendarul de asumare propus de Guvern, notează ziarul "Gândul".

18 afișări
Imaginea articolului Senatorii PSD, conduşi de Geoană, au votat pentru calendarul de asumare propus de Guvern

Senatorii PSD, conduşi de Geoană, au votat pentru calendarul de asumare propus de Guvern (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a confirmat, pentru "Gândul", că premierul nu a putut expune un program anticriză pentru partea a doua a anului, că liberalul Ludovic Orban i-a cerut demisia şi că senatorii PSD au votat în favoarea calendarului de asumare propus de Guvern.

Geoană şi-a motivat votul explicând că o tergiversare a asumării nu are niciun rost.

"Am fi întârziat prea mult. Cererea de fixare a datei de pornire a calendarului trebuia să o dăm. Dacă am fi votat împotriva acestei formule ar fi trebuit să stabilim o alta, cu alte date. În acest fel am fi putut ajunge, foarte bine, până în luna septembrie", a spus Geoană pentru "Gândul".

Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament asupra legilor privind măsurile de austeritate, luni, la ora 16.00 şi ora 17.00, a anunţat preşedintele Senatului, Mircea Geoană, după şedinţa Birourilor Permanente reunite la care a participat premierul Emil Boc.

Mircea Geoană a precizat că s-a stabilit ca până vineri, la ora 20.00, să poată fi depuse amendamente la cele două legi pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea.

De asemenea, Guvernul "are răgaz" ca până luni, la ora 12.00, să evalueze amendamentale care vor fi depuse şi să decidă pe care le reţine, a adăugat Geoană.

Preşedintele Senatului a mai spus că, tot luni, la ora 16.00, Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru primul text de lege, iar la ora 17.00 urmează să-şi angajeze răspunderea pentru al doilea text.

Mircea Geoană a precizat că moţiunea de cenzură ar putea fi depusă marţi, urmând ca la trei zile de la lecturarea în plen să fie votată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici