Senatorii şi-au luat o săptămână de vacanţă după Paşti

Biroul Permanent al Senatului a decis, marţi, ca în săptămâna de după Paşti senatorii să nu mai aibă activitate legislativă, ci să lucreze în teritoriu, armonizându-şi, astfel, programul de lucru cu cel al deputaţilor, care şi-au luat la rândul lor liber în această perioadă.

22 afișări
Imaginea articolului Senatorii şi-au luat o săptămână de vacanţă după Paşti

Senatorii şi-au luat o săptămână de vacanţă după Paşti (Imagine: Chiriţă/Mediafax Foto)

Chestorul Senatului Constantin Dumitru (PDL) a declarat, după şedinţa Biroului Permanent, că senatorii au decis să îşi armonizeze programul de lucru cu cel al deputaţilor, pentru perioada de Paşti.

"Nu am făcut altceva decât, prin vot, să ne armonizăm şi noi programul Senatului cu cel al Camerei Deputaţior, aşa încât săptămâna viitoare, începând de marţi, miercuri, joi, vineri, se va lucra în teritoriu", a anunţat acesta, precizând că personalul tehnic va avea program normal în Senat.

Dumitru a mai spus că următoarea săptămână după cea de vacanţă va fi una normală de lucru.

Potrivit lui Constantin Dumitru, PNL a venit cu ideea că va depune o moţiune simplă, la Senat, şi că nu va exista timpul necesar pentru discutare şi prezentarea acesteia.

"Era ceva relativ, vor depune, nu vor depune... După ce vor depune, vom vedea ce măsuri luăm", a mai spus chestorul Senatului. În cazul în care PNL va insista să depună moţiunea simplă miercuri şi să ceară dezbaterea acesteia săptămâna viitoare, se poate face o nouă şedinţă de Biroul Permanent pentru modificarea programului de lucru, a precizat chestorul Senatului.

"Dacă depuneau ieri, cred că astăzi făceam programul de lucru pentru săptămâna viitoare în funcţie de această moţiune, dar până atunci nu avem ce discuta", a adăugat el.

El a mai precizat că s-a stabilit ca programul de lucru de marţi al Senatului să se desfăşoare până la epuizarea ordinii de zi, pentru a se recupera restanţele. "Mai sunt 10 proiecte de lege care pot fi adoptate, termenul de adoptare tacită fiind 1 aprilie, şi atunci va trebui să luăm miercuri o decizie", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici