Senatorul Firea despre tabletele elevilor: ”Ministerul Fondurilor Europene nu şi-a făcut treaba”

  • Senatorul PSD, Gabriela Firea, critică Guvernul despre care spune că i-a păcălit pe cetăţeni şi primari în ceea priveşte decontarea cheltuielilor făcute cu achiziţia tabletelor pentru şcoala online.
  • Banii nu vin pentru că ministerul Fondurilor Europene nu şi-a făcut treaba, este concluzia lui Firea.
287 afișări
Imaginea articolului Senatorul Firea despre tabletele elevilor: ”Ministerul Fondurilor Europene nu şi-a făcut treaba”

Sursa foto: Mediafaxfoto

Senatorul Gabriela Firea îl acuză pe ministrul Fondurilor Europene că nu a semnat contractele de finanţare privind decontarea cheltuielilor făcute de autorităţile locale cu achiziţia tabletelor pentru şcoala online.

„Scoalā on-line fārā tablete, fārā curent electric, fārā internet! Asta promoveazā guvernul #dedreapta! Teapă uriaşă dată de guvernul Cîţu atât cetātenilor, cât si autorităţilor locale, care aşteaptă zadarnic decontarea cheltuielilor făcute cu achiziţia tabletelor pentru şcoala online. Banii nu vin, pentru că ministerul Fondurilor Europene nu şi-a făcut treaba, respectiv nu a semnat contractele de finanţare corespunzătoare cu autorităţile locale”, a acuzat senatorul PSD.

Firea mai spune că Guvernul Orban a aprobat decontarea a 500.000 de tablete cumpărate de autorităţile locale. Nici un leu nu a fost plătit până în prezent, susţine Gabriela Firea.

„În august, guvernul condus atunci de premierul Ludovic Orban aproba decontarea, prin intermediul Ministerului Fondurilor Europene, a 500.000 de tablete cumpărate de autorităţile locale. Simplu spus, autorităţile locale ar fi trebuit să primească înapoi, din fonduri europene, banii daţi pe tablete şi alte măsuri care au susţinut activitatea şcolii în pandemie. Iar raportul la un an de guvernare al PNL prezenta ca pe o realizare acest fapt. Se estima un buget de 100 milioane de euro prin POC şi 50 milioane de euro prin POIM. În realitate, degeaba au făcut autorităţile locale peste 800 de solicitări de rambursare a banilor. NICIUNA nu a fost onorată, NICIUN contract de finanţare nu a fost semnat cu Ministerul Fondurilor Europene”, a precizat senatorul Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici