Senatorul Florina Jipa s-a retras din cursa pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională

Senatorul UNPR Florina Jipa a anunţat, miercuri, în plenul Senatului, că se re retrage din cursa pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională.

354 afișări
Imaginea articolului Senatorul Florina Jipa s-a retras din cursa pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională

Senatorul Florina Jipa s-a retras din cursa pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională (Imagine: Senat)

”Voi vota în această zi pentru UNPR şi preşedintele partidului, Gabriel Oprea, preşedintele nostru, vice-prim-ministru. În această situaţie va trebui sa renunţaţi la buletinele care cuprind numele meu. Aşa am hotărât eu şi partidul din care fac parte şi preşedintele lui”, a anunţat aceasta.

Vicepreşedintele grupului PNL Dumitru Oprea a spus, în replică, că nu are cunoştinţă de faptul că şi preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, se află pe lista pe candidaţi.

”Pe mine m-a derutat intervenţia doamnei senator, pentru că eu, din câte ştiu, în dezbaterea avută de dimineaţă, am avut trei candidaţi, dar nu patru. Eu nu ştiu dacă domnul general Oprea este acum pe listă”, a arătat, ironic, liberalul.

Senatul urmează să voteze, miercuri după-amiază, un judecător la Curtea Constituţională pe postul rămas vacant în urma demisia lui Toni Greblă.

Mona Lisa Neagoe a obţinut, marţi, majoritatea voturilor membrilor Comisiei juridice pentru a ocupa postul de judecător al Curţii Constituţionale, în urma demisiei lui Toni Greblă, după audierea celor trei candidaţi care s-au înscris în cursă pentru această demnitate.

Judecătorul Mona Lisa Neagoe, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, propusă de PNL, a obţinut 6 voturi pentru şi 4 voturi împotrivă.

De asemenea, Simona Maya Teodoroiu, care a fost propusă de PSD, a beneficiat de 4 voturi pentru şi 6 împotrivă.

Totodată, senatorul Florina Jipa a obţinut 2 voturi pentru şi 9 împotrivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici