Senatorul PSD Manda: Ponta, Iohannis, Opoziţia şi DNA vor să le dea celor de la PNL conducerea Camerei Deputaţilor

Preşedintele Comisiei de Control SRI Claudiu Manda susţine că acţiunea de azi din Parlament, de revocare a lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, este o acţiune comună a lui Ponta, Iohannis, Opoziţia şi DNA, dovadă a existenţei statului paralel.

731 afișări
Imaginea articolului Senatorul PSD Manda: Ponta, Iohannis, Opoziţia şi DNA vor să le dea celor de la PNL conducerea Camerei Deputaţilor

Senatorul PSD Manda: Ponta, Iohannis, Opoziţia şi DNA vor să le dea celor de la PNL conducerea Camerei Deputaţilor

"Am asistat astăzi la un gest disperat al Opoziţiei care ignoră realitatea: nu există nicio problemă cu majoritatea la Camera Deputaţilor! Dimpotrivă, actuala putere se bucură de o largă majoritate fiind sprijinită prin vot de deputaţii minorităţilor naţionale şi ai UDMR. Demersul disperat al Opoziţiei de a forţa schimbarea conducerii Camerei Deputaţilor reprezintă o încălcare grosolană a tuturor normelor de drept care guvernează activitatea Parlamentului României. Regulamentul, pe care toţi parlamentarii se presupune că îl cunosc, este clar şi prevede că votul pentru schimbarea preşedintelui Camerei se poate face doar la solicitarea liderului de grup care l-a propus", scrie Claudiu Manda, pe Facebook.

Preşedintele Comisiei de Control SRI spune că nu este întâmplătoare audierea lui Carmen Mihălcescu la DA exact în ziua acţiunii opoziţiei.

"Mai mult, Constituţia României precizează la art 64, alin 2 că ”Preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului se aleg pe durata mandatului Camerelor” Deci, nici ordinea de zi, stabilită de Biroul Permanent, nu poate fi schimbată doar la cererea opoziţiei, ci doar cu acordul unanim al liderilor de grup. Ceea ce nu s-a întâmplat! Întreaga punere în scenă de astăzi a fost regizată într-un moment în care mai mulţi deputaţi miniştri se află la Bruxelles participând la procedurile de preluare a preşedinţiei Consiliului Europei. Coincidenţă sau nu, în paralel, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu (Moldovan) a fost chemată la DNA, pentru a fi audiată de către procurori. Acest scenariu, prin care Victor Ponta alături de Iohannis, de liderii opoziţiei şi de procurorii DNA vor să le dea celor de la PNL conducerea Camerei Deputaţilor, este o dovadă clară a existenţei statului paralel şi modului antidemocratic în care acesta acţionează", a mai spus Manda.

Prim-vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a cerut, miercuri dimineaţă, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea acestui for legislativ. De asemenea, ea a cerut şi revocarea lui Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte. Ea a mai solicitat ca şedinţa de plen să fie condusă de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Marilen - Gabriel Pirtea (PNL), nu de Florin Iordache.

La rândul său, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a afirmat că cererea Opoziţiei privind revocarea din funcţie a preşedintelui şi a unui vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor nu este regulamentară, acuzând iniţiatorii de deficienţe în a înţelege regulamentul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici