Senatorul USR Sebastian Cernic, sesizare după ce ar fi fost agresat de deputatul PSD Daniel Ghiţă

Senatorul USR Sebastian Cernic a depus, miercuri, o sesizare disciplinară împotriva deputatului PSD Daniel Ghiţă, după ce a fost agresat pe holurile Parlamentului. El îi cere lui Marcel Ciolacu „să se delimiteze public de acest tip de comportament şi să îl sancţioneze pe deputatul bătăuş”.

368 afișări
Imaginea articolului Senatorul USR Sebastian Cernic, sesizare după ce ar fi fost agresat de deputatul PSD Daniel Ghiţă

Sursa foto: facebook.com/sebastian.cernic.usr

„În sesizarea sa, depusă la preşedintele Camerei Deputaţilor, senatorul USR de Bacău povesteşte că a fost agresat fizic şi i-au fost adresate injurii şi expresii calomnioase de către Daniel Ghiţă, faptă sancţionabilă conform Statutului deputaţilor şi senatorilor şi Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului”, potrivit unui comunicat de presă.

Sebastian Cernic susţine că „lipsa unei sancţiuni va avea un efect încurajator pentru repetarea unui astfel de comportament violent şi nedemn”.

„Manifestările domnului Ghiţă au fost de un nivel josnic, ce nesocotesc atât regulile de comportament în societate, cât şi dispoziţiile din Codul de conduită al deputaţilor şi senatorilor. Este inacceptabil ca un membru al Parlamentului să transmită în societate mesajul că gesturile violente şi insultele sunt acceptabile în soluţionarea unor dispute. E un semnal prost din partea Parlamentului şi nu trebuie să ne mirăm de ce cetăţenii au ajuns să nu aibă încredere în această instituţie. Domnul deputat Daniel Ghiţă, deputat PSD, a adoptat această agresivitate atât verbală, cât şi fizică de la domnul Simion şi de la doamna Şoşoacă. Această agresivitate nu face altceva decât să ştirbească din imaginea acestei instituţii”, a declarat Cernic.

Pe tot parcursul incidentului, senatorul USR Sebastian Cernic a făcut apel la calm şi nu a ripostat în niciun fel la comportamentul incalificabil al deputatului PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici