Senatul a respins moţiunea pentru demisia ministrului Transporturilor | Şova: Un ministru nu este şef de şantier/ Opoziţia: Sunteţi ministrul dezastrului

Senatul a respins moţiunea simplă, intitulată "România sub orânduirea PSD, ruşinea Europei la infrastructura de transport", prin care PNL şi USR cereau demisia ministrului Transporturilor, Lucian Şova.

472 afișări
Imaginea articolului Senatul a respins moţiunea pentru demisia ministrului Transporturilor | Şova: Un ministru nu este şef de şantier/ Opoziţia: Sunteţi ministrul dezastrului

Senatul a respins moţiunea Opoziţiei pentru demisia ministrului Transporturilor | Şova: Un ministru nu este şef de şantier/ Opoziţia: Sunteţi ministrul dezastrului

Senatorii au respins moţiunea simplă depusă împotriva ministrului Transporturilor, Lucian Şova, cu 64 de voturi „împotrivă”, 40 de voturi „pentru” şi opt abţineri.

Votul a fost secret, cu bile.

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat în timpul dezbaterilor pe moţiunea simplă împotriva sa, din Senat, că un ministru nu este „şef de şantier” şi că a redus birocraţia. Opoziţia l-a acuzat de incompetenţă.

„Un ministru nu este şef de şantier. Mulţi dintre predecesorii mei au preferat să stea pe şantiere, rezultatele le vedeţi. În cele opt luni de zile am emis peste 1400 de Hotărâri de Guvern, acte normative, ordine de reglementare, pentru a debloca procedurile administrative. Am fost acuzat de birocraţie, birocraţia am redus-o şi am desfiinţat-o în Ministerul Transporturilor. Acest luru se face din biroul ministrului începând de la ora 8:00 dimineaţa până la 8:00 seara. Vă aştept la mine la birou”, a afirmat în timpul dezbaterii moţiunii din Senat, ministrul Transporturilor, Lucian Şova.

Acesta a susţinut că până la sfârşitul termenului, România va absoarbe toţi banii europeni.

”Se vorbeşte de fonduri europene şi de lipsa proiectelor. Totuşi, sunt acte oficiale, avem 77 de cereri de finanţare depuse la Comisia Europeană, care însumează 7,5 miliarde de euro. 52 au fost aprobate. Cum poate cineva să pretindă că mai există vreun risc să nui consumăm toţi banii europeni? Până la sfârşit România va absoarbe toţi banii..”, a adăugat ministrul Lucian Şova.

Preşedintele Comisiei de transporturi din Senat, senatorul PSD, Daniel Butunoi a afirmat în plen că PSD va vota împotriva moţiunii simple şi că în timpul mandatului lui Ludovic Orban la conducerea Ministerului Transporturilor, nu s-a construit nicio autostradă.

„Se pare că la Senat a devenit o tradiţie. Nicio sesiune parlamentară fără moţiune simplă pe transporturi. Nu puteţi să aruncaţi cu noroi în tot ceea ce s-a făcut până acum. Aşa cum spunea şi domnul ministru, dacă tot va place să mergeţi pe informaţiile date pe mass media haideţi să ne uităm puţin în 2008. Mandatul ministrului de autostrăzi al domnului Ludovic Orban este echivalent cu 0 autostrăzi. PSD nu va vota această moţiune simplă”, a afirmat în plen Daniel Butunoi.

CITEŞTE continuarea în PAGINA 2

 

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici