Senatul a validat doi membri titulari şi doi supleanţi pentru Consiliul Naţional de Integritate

Senatorii i-au validat, joi, în funcţia de membru titular în Consiliului Naţional de Integritate (CNI), pe Ion Claudiu Teodorescu, propus de grupul parlamentar PSD, şi pe Emil Drăghici, propus de Asociaţia Comunelor din România.

210 afișări
Imaginea articolului Senatul a validat doi membri titulari şi doi supleanţi pentru Consiliul Naţional de Integritate

Senatul a validat doi membri titulari şi doi supleanţi pentru Consiliul Naţional de Integritate (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Plenul Senatului i-a aprobat, de asemenea, pentru funcţia de membru supleant al CNI, pe Georgeta Gavrilă (Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici) şi pe Ion Georgescu (Asociaţia Oraşelor din România).

Consiliul Naţional de Integritate este un organism reprezentativ, aflat sub control parlamentar exercitat de Senat, cu activitate nepermanentă, care monitorizează activitatea Agenţiei Naţionale de Integritate.

Membrii Consiliului sunt desemnaţi după cum urmează: un membru desemnat de către fiecare grup parlamentar din Senat, plus grupul minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor; un reprezentant al Ministerului Justiţiei; un reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice; un reprezentant al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, desemnat de adunarea generală, potrivit statutului; un reprezentant al Asociaţiei Municipiilor din România, desemnat de adunarea generală, potrivit statutului; un reprezentant al Asociaţiei Oraşelor din România, desemnat de adunarea generală, potrivit statutului; un reprezentant al Asociaţiei Comunelor din România, desemnat de adunarea generală, potrivit statutului; un reprezentant al înalţilor funcţionari publici şi un reprezentant al funcţionarilor publici, desemnaţi de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici; un reprezentant desemnat de comun acord de asociaţiile magistraţilor, legal constituite; un reprezentant desemnat de organizaţiile societăţii civile legal constituite, cu activitate în domeniul drepturilor omului, juridic sau economico-financiar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici