Senatul adoptă abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe

Senatul a adoptat, miercuri, cu amendamente, Proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe.

380 afișări
Imaginea articolului Senatul adoptă abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe

Senatul adoptă abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax foto)

Senatorii şi-au însuşit amendamentele propuse plenului de Comisia Jurică a Senatului, amendamente agreate şi de Guvern, prin care se propune introducerea a noi domenii în care Executivul va putea emite ordonanţe în vacanţa parlamentară: modificarea şi completarea Legii 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, precum şi aprobarea scoaterii din rezerva de stat, sub formă de împrumut, a unor cantităţi de combustibili.

Raportul de admitere, cu amendamente, a fost adoptat cu 43 de voturi "pentru", două voturi "împotrivă" şi trei "abţineri", iar proiectul de lege a întrunit 51 de voturi "pentru", trei voturi "împotrivă" şi două "abţineri".

Proiectul a fost aprobat de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici