Senatul adoptă legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară

Senatul a aprobat, marţi, proiectul de lege pentru abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară, în domeniile Finanţe, Economie, Dezvoltare regională, Administraţie, Apărare, Sănătate, Muncă, Agricultură, Mediu, Fonduri Europene, Justiţie, Educaţie, Transporturi, Infrastructură

132 afișări
Imaginea articolului Senatul adoptă legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară

Senatul adoptă legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară (Imagine: Bogdan Maran / Mediafax Foto)

Proiectul de lege, care a fost adoptat de plenul Senatului cu 59 de voturi "pentru", o abţinere şi 14 voturi "împotrivă", cuprinde zece domenii de abilitare şi prevede ca ordonanţele care vor fi emise în iulie şi august să fie transmise spre aprobare Parlamentului până la începerea celei de a doua sesiuni parlamentare.

Comisia juridică a adoptat un raport de admitere cu amendamente la proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe.

Prin proiectul de lege, pe perioada vacanţei parlamentare, Guvernul îşi propune să emită ordonanţe în următoarele domenii: Finanţe Publice şi Economie, Dezvoltare regională şi Administraţie Publică, Apărare Naţională şi Afaceri Interne, Sănătate, muncă şi protecţie socială, Agricultură şi mediu, Fonduri Europene, Justiţie, Educaţie şi Cercetare şi Transporturi şi Infrastructură.

Proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare şi urmează să fie adoptat de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Senatorii jurişti au adoptat şi un amendament, prin care au introdus, la capitolul Agricultură, abilitatea Guvernul de a modifica Legea nr. 191/2012, privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernul nr. 23/2010, privind identificarea şi înregistrarea suinelor, ovinelor, caprinelor, ecvideelor şi bovinelor.

În plus, juriştii senatori au eliminat din lege punctul trei de la Capitolul Fonduri Europene, care se referea la abilitatea Guvernului de a modifica şi completa Ordonanţa Guvernului nr. 64/2009, privind gestionarea financiară a instrumentelor structurale şi utilizarea acestora pentru obiectivul convergenţă, aprobată cu modificări prin legea nr. 362/2009, cu modificările ulterioare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici