Senatul decide ca pedepsele scriitorilor din penitenciare să fie reduse cu 20 de zile indiferent de numărul de lucrări

OUG referitoare la reducerea pedepsei cu 20 de zile pentru persoanele private de libertate care scriu lucrări ştiinţifice a trecut luni de Senat în varianta Guvernului, fiind adoptată tacit după ce nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi admisă, modificată sau respinsă.

786 afișări
Imaginea articolului Senatul decide ca pedepsele scriitorilor din penitenciare să fie reduse cu 20 de zile indiferent de numărul de lucrări

Senatul decide ca pedepsele scriitorilor din penitenciare să fie reduse cu 20 de zile indiferent de numărul de lucrări

Senatorii nu au reuşit să adopte raportul Comisiei juridice, care adoptase un amendament, iniţiat de Comisia pentru drepturile omului, care prevedea că persoanele private de libertate primesc o reducere a pedepsei de 20 de zile pentru fiecare lucrare ştiinţifică sau invenţie şi nu 20 de zile indiferent de numărul cărţilor scrise în închisoare, aşa cum a decis Guvernul.

Supus la vot, nici proiectul de lege pentru aprobarea OUG nu a reuşit să cumuleze numărul de voturi necesare, dar nici proiectul de respingere al ordonanţei.

''O să redezbatem proiectul...'', a anunţat preşedintele de şedinţă, social-democratul Ioan Chelaru.

El a fost atenţionat de stafful tehnic că termenul de adoptare tacită în acest caz este 24 octombrie.

Senatul a fost primă cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Lucrările ştiinţifice publicate sau invenţiile şi inovaţiile brevetate de către o persoană condamnată la o pedeapsă privativă de libertate, indiferent de numărul acestora, se consideră maximum 20 de zile executate pe întreaga durată a executării pedepsei, a decis Guvernul la sfârşitul lunii iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici