Senatul dezbate marţi dimineaţă cazurile Şereş şi Păcuraru

Şedinţa plenului Senatului pentru cazurile Codruţ Şereş şi Paul Păcuraru se va desfăşura, marţi, începând cu ora 9.30, a anunţat preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu.

22 afișări
Imaginea articolului Senatul dezbate marţi dimineaţă cazurile Şereş şi Păcuraru

Senatul dezbate marţi dimineaţă cazurile Şereş şi Păcuraru

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat la finalul şedinţei Biroului Permanent că şedinţa de plen în care se vor discuta cele două raporte şi hotărâri ale Comisiei juridice cu privire la începerea urmăririi penale a senatorului Codruţ Şereş, în dosarele "Electrica Sud" şi "Hidroelectrica", şi cererea de urmărire penală în cazul ministrului Muncii, Paul Păcuraru, va avea loc marţi, începând cu ora 9.30.

Văcăroiu a arătat că, după finalizarea Biroului Permanent, cele trei rapoarte ale Comisiei juridice, în cazurile celor doi demnitari au fost distribuite în căsuţele senatorilor. În plus, membrii Biroului Permanent şi liderii de grup au primit şi referatele sinteză ale Parchetului ICCJ, cu privire la solicitarea pentru începerea urmăririi penale în cazul celor doi.

Preşedintele Senatului a arătat că şedinţa de plen de marţi va începe cu validarea a doi noi senatori, pentru a realiza, odată cu validarea acestora, cvorumul de 137 de senatori. În aceste condiţii, cvorumul de lucru şi cvorumul pentru începerea urmăririi penale va fi, potrivit lui Nicolae Văcăroiu, de 69 de senatori.

"În condiţiile în care nu avem cele două rapoarte de validare a doi noi senatori, înseamnă că suntem 135 de senatori şi, pe cale de consecinţă, cvorumul de lucru şi votul de jumătate plus unu pentru începerea urmăririi penale va fi de 68 de senatori", a mai precizat Văcăroiu.

Preşedintele Senatului a spus că primele rapoarte ce vor fi prezentate în plen sunt cele în care este vizat senatorul Codruţ Şereş, prezentarea rapoartelor urmând a fi făcută de un reprezentant al Comisiei juridice. În cadrul dezbaterilor din plen, primul la cuvânt va fi Codruţ Şereş, care va avea posibilitatea de a-şi prezenta punctul de vedere în faţa colegilor senatori, fără a exista o limită de timp pentru acest lucru.

Vor exista şi dezbateri ale reprezentanţilor grupurilor parlamentare, aceeaşi procedură urmând a se desfăşura şi în cazul dosarului lui Paul Păcuraru, a menţionat Văcăroiu.

Preşedintele Senatului a precizat că votul va fi secret cu bile, într-o parte a tribunei de plen urmând a se amplasa două urne de vot pentru Codruţ Şereş şi în cealaltă parte a tribunei, o urnă de vot pentru Paul Păcuraru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici