Senatul îşi alege, miercuri, preşedintele forului legislativ

Senatul îşi va alege, miercuri, preşedintele forului legislativ. PSD l-a propus pe Şerban Nicolae, PNL pe Alina Gorghiu, iar USR pe Vlad Alexandrescu. Plenul va avea loc între orele 10.30 şi 13.00.

542 afișări
Imaginea articolului Senatul îşi alege, miercuri, preşedintele forului legislativ

Senatul îşi alege, miercuri, preşedintele forului legislativ

Şerban Nicolae a spus, marţi, că activitatea sa este cunoscută, astfel încât speră la sprijin şi de la alte grupuri parlamentare şi de la alte partide. Social-democratul a adăugat că după ce a fost trei ani şi jumătate liderul grupului PSD din Senat, va candida pentru şefia acestei Camere a Parlamentului.

În schimb, reprezentanţii USR au transmis că nominalizarea lui Şerban Nicolae la şefia Senatului este o jignire adusă României şi a statului de drept. Ei au mai susţinut că nominalizarea lui Şerban Nicolae este ca şi cum Liviu Dragnea ar fi fost adus de la Jilava şi pus din nou în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Funcţia de preşedinte al Senatului este deţinută interimar de Titus Corlăţean, după ce Curtea Constituţională a decis că alegerea lui Teodor Meleşecanu la şefia forului legislativ este neconstituţională.

Judecătorii CCR au motivat în decizie că PSD nu putea propune un senator dintr-un alt grup parlamentar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici