Senatul va aplica în noiembrie şi decembrie legea privind cele zece zile de concediu fără plată

Chestorul Senatului Ioan Chelaru a anunţat, marţi, după şedinţa Biroului Permanent, că în cursul lunilor noiembrie şi decembrie Senatul va aplica prevederea legală privind cele zece zile de concediu fără plată.

28 afișări
Imaginea articolului Senatul va aplica în noiembrie şi decembrie legea privind cele zece zile de concediu fără plată

Senatul va aplica în noiembrie şi decembrie legea privind cele zece zile de concediu fără plată (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"S-au discutat două chestiuni interne ale Senatului. Prima a constat în aplicarea Legii 329/2009 şi a OUG 200/2009 - este vorba de cele zece zile libere pe care şi noi, ca instituţie bugetară, trebuie să le luăm. S-a luat act că există o diminuare cu 15,5% pe lunile noiembrie şi decembrie a sumelor forfetare acordate senatorilor şi, având în vedere această situaţie, toate veniturile personalului pentru aceste două luni vor fi diminuate cu această sumă", a spus Chelaru.

El a arătat că s-a stabilit ca în cursul lunii noiembrie şi în decembrie să fie aplicate prevederile acestei legi, astfel încât zilele de concediu fără plată, în raport şi de activitatea Senatului, să fie în principal cele de joi şi vineri, în condiţiile în care nu există activităţi urgente ale instituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici