Şereş nu-şi retrage candidatura la europarlamentare

Secretarul general al PC Codruţ Şereş a anunţat, marţi, că nu-şi va retrage candidatura la alegerile europarlamentare, că nu are degând să plece din PC şi că dosarul întocmit de procurorii DIICOT la adresa sa este o "făcătură politică".

22 afișări
Imaginea articolului Şereş nu-şi retrage candidatura la europarlamentare

Şereş nu-şi retrage candidatura la europarlamentare

"Este o campanie de manipulare odioasă la adresa mea prin intermediul presei, este vorba despre un dosar rupt de realitate", a precizat Şereş într-o conferinţă de presă.

El a arătat că, de trei ani, acest dosar este folosit ca o "maşină de produs noroi" şi că ,de fiecare dată când şi-a anunţat candidatura, fie la alegerile locale, parlamentare şi europarlamentare, procurorii DIICOT au ieşit cu începerea urmăririi penale a sa.

Şereş a criticat faptul că, la fel ca în urmă cu trei ani, a aflat din presă că este trimis în judecată şi de presupusul rechizitoriu la adresa sa, dar şi că primul termen de judecată este în 11 mai.

"Voi merge în instanţă pentru a-mi dovedi nevinovăţia", a spus Codruţ Şereş, adăugând că, în România, "poliţia politică şi modul de instrumentare a dosarelor aduce aminte cu perioada anilor '40-'50".

"Avem un Cod Penal de sorginte ceauşistă, care nu are legătură cu legislaţia europeană", a adăugat liderul PC.

El a răspuns celor trei acuzaţii aduse de procurori, referitoare la vânzarea a 8% dintre acţiunile Petrom către salariaţi, la privatizarea Electrica Muntenia Sud şi la transmiterea de secrete de stat în cazul Romaero SA şi Avioane Craiova.

Şereş a precizat că va demonstra că nu a trimis niciun secret de stat, că, prin privatizarea Electrica Muntenia Sud, statul român a avut de câştigat, obţinându-se 820 milioane de euro. Şereş a mai spus că era de datoria MEC să promoveze actul de vânzare a 8% dintre acţiunile Petrom.

"Ceea ce se invocă procurorii reprezintă acuzaţii, interpretări proprii ale unor convorbiri telefonice scoase din context", a mai arătat liderul PC.

El a respins acuzaţiile la adresa sa potrivit cărora ar fi cerut sprijin de la Gaz de France pentru a rămâne în funcţia de ministru, că Stamen Stanchev i-ar fi deschis un cont la banca sa.

"Îmi doresc să dovedesc, ca mascarada procurorilor să înceteze. Am încredere în justiţia din România să limpezească lucrurile", a mai spus Şereş.

El a precizat că nu are de gând să renunţe la candidatura sa pentru PE, să iasă din PC, să-şi caute sprijin la alte partide, arătând, însă, că este decizia Alianţei PSD+PC în privinţa candidaturii sale pe listele comune.

"Nu am nimic de ascuns şi nu doresc să pun capăt carierei mele politice şi profesionale din cauza unei făcături", a arătat liderul PC.

Foştii miniştri ai Economiei şi Comunicaţiilor Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy au fost trimişi în judecată, luni, de procurorii DIICOT, alături de alte patru persoane, în dosarul privatizărilor strategice, fiind acuzaţi de aderare la un grup infracţional organizat cu caracter transnaţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici