Şereş: PC nici nu susţine, nici nu respinge ideea anticipatelor

Secretarul general al PC Codruţ Şereş a declarat, marţi, că PC nu susţine, nici nu respinge ideea PSD privind organizarea alegerilor parlamentare odată cu cele locale, dar consideră că, în aceste condiţii, se pune întrebarea dacă mai susţine cineva, în afară de PC, introducerea votului uninominal.

1 afișare
Imaginea articolului Şereş: PC nici nu susţine, nici nu respinge ideea anticipatelor

Şereş: PC nici nu susţine, nici nu respinge ideea anticipatelor

"PSD ne-a supus atenţiei posibilitatea devansării alegerilor parlamentare, este o idee care va fi analizată de Biroul Executiv al PC. Noi nu spunem nici nu, nici da la o asemenea propunere. Avem însă un semn de întrebare dacă cineva, în afară de PC, mai doreşte votul uninominal, deoarece, în aceste condiţii, nu se vor putea organiza alegeri pe votul uninominal, având în vedere că legea nu a trecut de Parlament", a spus Şereş.

El a arătat că preşedintele PSD, Mircea Geoană, nu a expus, la întâlnirea pe care a avut-o cu liderii PC, soluţia declanşării alegerilor parlamentare anticipate. Potrivit lui Şereş, Geoană doar a spus că doreşte să atragă opinii favorabile pentru alegeri parlamentare anticipate şi că un colectiv de specialişti ai PSD lucrează la găsirea unor soluţii. "Noi am fost doar informaţi de către PSD", a adăugat Codruţ Şereş.

El a mai spus că PC s-a întâlnit luni cu PSD pentru obţinerea susţinerii iniţiativelor legislative ale conservatorilor. Şereş a precizat că din discuţiile cu liderii PSD a reieşit ideea că propunerile legislative ale celor două partide pe tema taxei auto vor fi comasate.

PC a avut discuţii şi cu PRM pentru susţinerea unor proiecte, a arătat Şereş, dând drept exemplu faptul că PC a obţinut, în urma negocierilor cu acest partid, postul de preşedinte al Comisiei economice din Senat pentru Silvia Ciornei.

"Au existat discuţii şi cu reprezentanţi ai PRM, PNL, chiar şi cu PD pentru susţinerea iniţiativelor noastre legislative. Nu vom ezita să continuăm negocierile strict punctuale pe această temă", a adăugat Codruţ Şereş.

PSD cere demisia de onoare a Guvernului Tăriceanu pentru ca România să iasă din blocajul politic, instituţional, constituţional, economic şi social, demisie care să ducă la alegeri parlamentare anticipate, eventual organizate odată cu cele locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici