Serghei Lavrov: Rusia va răspunde joi propunerilor SUA privind garanţiile de securitate

Rusia va răspunde, joi, propunerilor Statelor Unite privind garanţiile de securitate în Europa, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, cu ocazia întrevederii pe care a avut-o la Moscova cu omologul său italian, Luigi Di Maio.

550 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov: Rusia va răspunde joi propunerilor SUA privind garanţiile de securitate

Serghei Lavrov: Rusia va răspunde joi propunerilor SUA privind garanţiile de securitate

"Astăzi vom trimite scrisoarea de răspuns Statelor Unite, va fi făcută publică, întrucât considerăm că este absolut necesar ca lumea să aibă o idee exactă despre ce se întâmplă", a declarat Serghei Lavrov, citat de agenţia ANSA.

Serghei Lavrov a atras atenţia că ţările occidentale nu vor putea impune sancţiuni împotriva Rusiei dacă Italia se va opune. "Sancţiunile nu vor putea fi aprobate dacă se va opune cel puţin o ţară. Nu cred că Italia este interesată să alimenteze tensiunile, noi observăm că urmează tradiţia diplomaţiei, nu ameninţă, nu avertizează cu pedepse, ci caută soluţii", a subliniat Serghei Lavrov.

Statele Unite şi NATO au anunţat că aşteaptă răspunsul Rusiei privind propunerile referitoare la garanţiile de securitate.

Rusia este acuzată că a mobilizat peste 130.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, iar Administraţia de la Kiev se teme de o invazie. Administraţia Vladimir Putin cere garanţii că Alianţa Nord-Atlantică nu va continua extinderea spre est şi argumentează că este necesară revenirea la arhitectura de securitate anterioară anului 1997, astfel că NATO trebuie să retragă trupele şi echipamentele militare inclusiv din România şi Bulgaria. Statele Unite şi Alianţa Nord-Atlantică au transmis răspunsuri scrise Rusiei privind garanţiile de securitate, dar Moscova insistă pentru retragerea trupelor din statele est-europene şi pentru oprirea extinderii NATO spre est.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, i-a transmis marţi secretarului de Stat american Antony Blinken, într-o conversaţie prin telefon, că este necesară continuarea "dialogului pragmatic" pe tema garanţiilor de securitate. Preşedintele Vladimir Putin a anunţat că Rusia vrea să continue negocierile cu SUA şi Alianţa Nord-Atlantică pe tema măsurilor în sensul controlului armamentului şi creşterii transparenţei privind activităţile militare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici