Sesiune extraordinară, cerută în Parlament de liberali. Acţiunea la care vor apela în caz de refuz

Liberalii au înregistrat la Parlament o solicitare de convocare a unei sesiune extraordinare pentru respingerea OUG privind măsurile fiscale, a anunţat liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan. În cazul unui refuz, PNL va începe să strângă în acest sens semnături de la parlamentari.

814 afișări
Imaginea articolului Sesiune extraordinară, cerută în Parlament de liberali. Acţiunea la care vor apela în caz de refuz

Sesiune extraordinară, cerută în Parlament de liberali. Acţiunea la care vor apela în caz de refuz

„Partidul Naţional Liberal a solicitat convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru dezbaterea şi respingerea OUG 114/2018, ordonanţa lăcomiei, abrogarea sau modificarea legii recursului compensatoriu şi dezbaterea şi aprobarea bugetului de stat pentru anul 2019. În cazul în care conducerile celor două camere ale Parlamentului refuză să convoace o sesiunea extraordinară, PNL demarează strângerea de semnături necesare pentru convocare, la solicitarea unei treimi din numărul total al deputaţilor şi senatorilor, aşa cum prevăd Regulamentele celor două Camere şi Constitutia Romaniei”, a anunţat liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan, într-un comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX.

În cererea formulată şi depusă la birourile permanente ale Camerelor Parlamentului, liberalii solicită dezbaterea şi respingerea în procedură de urgenţă a OUG privind măsurile fiscale care include şi „taxa pe lăcomie” pentru bănci, în sesiunea extraordinară.

„De asemenea, PNL solicită conducerii celor două Camere ale Parlamentului dezbaterea în procedură de urgenţă a proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.114/2018 şi RESPINGEREA acestuia. Astazi am înregistrat la BP a Camerei Deputaţilor şi Senatului aceasta solicitare PNL consideră obligatorie demiterea autorilor ordonanţei dezastruoase pentru economia României: Darius Vâlcov şi Eugen Teodorovici.”, a completat Turcan.

Liderul deputaţilor PNL a vorbit şi despre efectele ordonanţei de urgenţă 114/2018 adoptată de Guvern la finalul anului precedent: „- Cursul Euro a ajuns la cel mai mare nivel din istorie, apăsând direct pe buzunarele românilor; - Sistemul energetic este aproape în colaps – termocentralele au rămas fără cărbuni şi importăm curent electric la preţuri uriaşe; - Băncile străine scot activele din tara ca să nu fie taxate suplimentar, iar băncile româneşti, care n-au refugiu, sunt puse în genunchi şi nevoite sa restrângă creditarea sau sa o scumpească. - Operatorii de comunicaţii abandonează toate investiţiile planificate în acest an – trecerea la 5G este în pericol”.

Referitor la acest subiect, preşedintele PNL Ludovic Orban a solicitat, miercuri, abrogarea de urgenţă a ordonanţei, susţinând că poate fi respinsă în sesiunea parlamentară extraordinară.

Pe 21 decembrie 2018, Guvernul a adoptat ordonanţatg de urgenţă privind măsurile fiscale, numită şi OUG privind „taxa pe lăcomie”.

Principalele prevederi sunt: Preţul la gaze şi energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; mişcorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% şi majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici