Sfatul lui Grapini pentru Viorica Dăncilă în cazul dezbaterii pe care şi-o doreşte preşedintele PSD cu Iohannis

Europarlamentarul PSD Maria Grapini a declarat, marţi, că liderul partidului, Viorica Dăncilă, nu ar trebui să meargă la dezbaterea de marţi a lui Klaus Iohannis, pentru că s-ar vulnerabiliza, fiind "o întâlnire unde au fost aleşi bob cu bob cei care sunt pro-Iohannis".

1987 afișări
Imaginea articolului Sfatul lui Grapini pentru Viorica Dăncilă în cazul dezbaterii pe care şi-o doreşte preşedintele PSD cu Iohannis

Sfatul lui Grapini pentru Viorica Dăncilă în cazul dezbaterii pe care şi-o doreşte preşedintele PSD cu Iohannis

Europarlamentarul Maria Grapini consideră că prin refuzul unei dezbateri cu Viorica Dăncilă, preşedintele Klaus Iohannis va pierde din încrederea populaţiei.

”Eu spun că nu a refuzat-o pe doamna Dăncilă, a refuzat românii. Foarte mulţi români doreau, aşa e în democraţie, ca în turul doi (...), oamenii pentru a se decide, pentru că nu au decât două alternative sau cea de a sta acasă, au dorit dezbatere între cei doi. Domnul Iohannis nu a procedat corect în raport cu cetăţenii şi va pierde cel puţin din încredere şi din imagine”, a declarat la RFI maria Grapini

Întrebată dacă Viorica Dăncilă ar trebui să meargă la dezbaterea de marţi a lui Klaus Iohannis, eurodeputata a răspuns: ”În opinia mea, nu. Principial, eu nu mă duc unde nu sunt invitată, este clar declarată o întâlnire închisă şi în al doilea rând, n-ar avea ce să facă, nici n-ar câştiga puncte, pentru că se vulnerabilizează, se duce într-o întâlnire unde au fost aleşi bob cu bob cei care sunt pro-Iohannis”.

Ea a susţinut că nu PSD a refuzat dialogul instituţional cu preşedintele Klaus Iohannis, ci şeful statului a făcut acest lucru.

”Păi, putem să spunem şi invers, preşedintele a refuzat dialogul instituţional. Să ne amintim de perioada preşedinţiei (UE-n.r.). Prima afirmaţie a preşedintelui a fost că acel Guvern nu poate să ducă preşedinţia, de am ajuns de râsul lumii, încât Finlanda s-a oferit să preia preşedinţia. Pe toată durata preşedinţiei, n-a vrut să colaboreze, iată, n-a fost invitată doamna Dăncilă la summit-ul de la Sibiu (...). Apoi, numirea miniştrilor, înlocuirea miniştrilor, foarte multe legi importante, nepromulgate, trimise la CCR, timp pierdut”, a conchis Grapini.

Viorica Dăncilă a afirmat că încă are dorinţa de a participa la o dezbatere cu prezidenţiabilul PNL Klaus Iohannis şi ia în calcul varianta de a se prezenta la dezbaterea organizată de prezidenţiabilul PNL marţi.

„Îi văd aşa de speriaţi, încât nu ştiu ce să zic. Am văzut astăzi numai pentru faptul că aş putea merge acolo, au venit purtătorii de mesaje ai domnului Iohannis şi au jignit, au venit cu un atac. E ceva care cred că nu a fost întâlnit în România de la Revoluţie încoace. Vom analiză. Luăm în calcul ambele variante”, a conchis Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, luni, la Ploieşti, răspunzând unui întrebări din partea jurnaliştilor, că Viorica Dăncilă nu va fi primită la dezbaterea de marţi, dacă aceasta va merge la BCU.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici