Sigla Alianţei România Dreaptă, aceeaşi cu a FDGR. Iohannis: Dacă e cazul, vom contesta

Preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Klaus Iohannis, a declarat, joi, că, după o analiză pe care o vor face juriştii formaţiunii pe care o conduce, va contesta, dacă este cazul, sigla aleasă de Alianţa România Dreaptă, inima, acelaşi simbol avându-l şi FDGR.

657 afișări
Imaginea articolului Sigla Alianţei România Dreaptă, aceeaşi cu a FDGR. Iohannis: Dacă e cazul, vom contesta

Sigla Alianţei România Dreaptă, aceeaşi cu a FDGR. Iohannis: Dacă e cazul, vom contesta

Întrebat, într-o conferinţă de presă, despre asemănarea dintre sigla FDGR şi cea a Alianţei România Dreaptă, liderul formaţiunii, Klaus Iohannis, a declarat că, după o analiză, va contesta folosirea acestui simbol, dacă este cazul.

"Aceste simboluri sunt supuse unei analize la o comisie specială şi vom solicita şi noi juriştilor noştri o analiză şi, dacă este cazul, vom contesta. Sigur, pentru tot felul de afişe dumnealor înţeleg că şi-au ales o inimă albastră, verde, nu ştiu, a noastră este roşie, dar pe buletinele de vot, deocamdată, siglele nu apar în culori, ci în alb negru şi atunci inima e inimă şi este dată deja, şi anume la Forumul German", a spus Iohannis.

Reprezentanţii PDL, PNŢCD, PNR, ICCD şi FCD au stabilit, miercuri, ca alianţa de centru-dreapta formată din aceste formaţiuni politice să se numească Alianţa România Dreaptă, iar sigla să fie inima, a anunţat, după întâlnirea liderilor formaţiunilor, liderul ţărănist Aurelian Pavelescu.

El a precizat că această denumire a fost stabilită în urma analizelor sociologice.

"Astăzi (miercuri - n.r.), în urma analizelor sociologice, s-a stabilit denumirea alianţei: Alianţa România Dreaptă. S-a stabilit sigla alianţei, inima, care este şi simbol al popularilor europeni", a spus Pavelescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici