Silviu Predoiu: Primii oameni din conducerea statului îi asigură pe străini că vor primi în ţara noastră exact ceea ce nu ne pot oferi nouă

  • Silviu Predoiu: Primii oameni din conducerea statului îi asigură pe străini că vor primi în ţara noastră exact ceea ce nu ne pot oferi nouă
  • Silviu Predoiu: În afară de cei doi, cam toţi ştim cine este responsabil de cele constatate cu atâta surprindere de domnul Ciucă: doar ei, politicienii de doi bani care se bat de mai bine de 30 de ani în promisiuni deşarte despre bunăstare şi progres”.
  • Silviu Predoiu: Noi nu suntem americani, noi suntem doar cei care vor asigura celor dintâi, dar şi politicienilor noştri acele profituri pe care nu le pot găsi <în prea multe alte ţări ale lumii>. Asta în timp ce căutăm în portofel diferenţa pentru plata RCA-ului mărit datorită incompetenţei clientelei PSD-PNL(…)”.
2499 afișări
Imaginea articolului Silviu Predoiu: Primii oameni din conducerea statului îi asigură pe străini că vor primi în ţara noastră exact ceea ce nu ne pot oferi nouă

Silviu Predoiu: Primii oameni din conducerea statului îi asigură pe străini că vor primi în ţara noastră exact ceea ce nu ne pot oferi nouă

Gen. (r) Silviu Predoiu, membru fondator la Partidul Liga Acţiunii Naţionale (PLAN), critică într-o postare pe Facebook declaraţiile premierului Nicolae Ciucă şi ale liderului PSD, Marcel Ciolacu, la recenta Adunare Generală Anuală a Membrilor Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham).

Silviu Predoiu constată că, deşi cei doi lideri invocă patriotismul economic, îndemnurile lor de a investi în România sunt adresate doar oamenilor de afaceri americani, nu şi celor români.

“<Doamnelor şi domnilor, venim cu patriotismul economic>! Aşa ne anunţa domnul Ciolacu, de mână cu domnul Ciucă, săptămâna trecută, încercând să explice ce adăugiri la actualul program de guvernare va duce PSD-ul. Iar pentru cei deja confuzaţi de referirile anterioare ale domnului Ciucă la <patriotismul moderat, proeuropean>, care se întrebau ce ar putea însemna <patriotismul economic>, domnul Ciolacu a venit cu clarificări joia aceasta, la Adunarea Generală Anuală a Membrilor Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham): <Investiţi în România şi veţi obţine rate de profit pe care nu le găsiţi în prea multe alte ţări ale lumii!>

Asta a transmis viitorul premier al României, în prezenţa actualului, oamenilor de afaceri americani. Lor şi doar lor, nu şi celor români, evident. Norocul nostru că cei doi promovează patriotismul economic, căci altfel cine ştie ce mai promiteau investitorilor străini”, afirmă fostul şef adjunct al SIE, într-o postare pe Facebook.

Silviu Predoiu remarcă, totodată, inocenţa disimulată a premierului, care spune că nu pricepe de ce România, odinioară grânarul Europei, a ajuns să aibă deficit pe balanţa comercială de alimente.

“Şi dacă tot am amintit de întrunirea Amcham, tandemul Ciucă - Ciolacu s-a remarcat şi prin alte aserţiuni năstruşnice:

- Domnul Ciucă s-a confesat, cu inocenţă, referitor la o nedumerire ce pare a nu-i da pace: <nouă ne este foarte greu să înţelegem cum această ţară care este considerată grânarul Europei, care a fost considerată din istorie Coşul de Pâine al Europei, să aibă deficit de balanţă comercială pe alimente>. Probabil că acest <nouă> folosit de premier se referă strict la el şi prietenul său Ciolacu, pentru că altfel, în afară de cei doi, cam toţi ştim cine este responsabil de cele constatate cu atâta surprindere de domnul Ciucă: doar ei, politicienii de doi bani care se bat de mai bine de 30 de ani în promisiuni deşarte despre bunăstare şi progres”, susţine fondatorul PLAN.

Silviu Predoiu mai spune că premierul Ciucă ar putea primi un răspuns şi de la colegul său de guvern, ministru PSD al Agriculturii, Petre Daea, acuzat că a dat la Bruxelles o lovitură fermierilor români, obţinând doar 10 milioane de euro compensaţii pentru pierderile suferite din cauza tranzitului cerealelor ucrainene prin ţara noastră.

“Ultimul care a <reuşit> să mai dea o lovitură fermierilor români, prin <succesul> răsunător de la Bruxelles, de unde s-a întors nu mai departe de săptămâna trecută cu coada între picioare, este chiar celebrul domn Daea, ministrul Agriculturii, colegul dlui Ciucă de la guvern şi al dlui Ciolacu de la partid. Iar dacă nu ne crede, domnul Ciucă ar fi putut oricând să-l întrebe discret pe consilierul său virtual, ION, nu era nevoie să-şi arate neştiinţa taman în faţa membrilor Camerei de Comerţ Americane. Nu că aceştia nu ar fi bănuit-o”, scrie, ironic, fondatorul PLAN.

Silviu Predoiu ironizează şi declaraţiile liderului PSD prin care îi asigură pe oamenii de afaceri americani că România este şi o ţară predictibilă, deşi realitatea îl contrazice, modificările la legile Educaţiei, pensiilor, Codul Fiscal fiind doar câteva exemple.

“Domnul Ciolacu, pe de altă parte, i-a asigurat pe aceiaşi oameni de afaceri americani, în numele ambilor <lideri ai partidelor politice care formează majoritatea parlamentară şi guvernamentală> că România este “o ţară care oferă şi predictibilitate”. Foarte bine, iarăşi, că primii oameni din conducerea statului îi asigură pe străini că vor primi în ţara noastră exact ceea ce nu ne pot oferi nouă. Căci ce poate fi mai <predictibil> decât 112 modificări la legea Educaţiei în 11 ani, două legi unice de salarizare în 10 ani, niciuna implementată până la capăt, 3 legi de pensionare pentru militari în 7 ani, câte o lege privind sistemul unitar de pensii publice pe legislatură, modificări de taxe şi impozite în fiecare an, totul în ceea ce ne priveşte pe noi, cetăţenii, este de o predictibilitate ieşită din comun. Dar ce contează, noi nu suntem americani, noi suntem doar cei care vor asigura celor dintâi, dar şi politicienilor noştri acele profituri pe care nu le pot găsi <în prea multe alte ţări ale lumii>. Asta în timp ce căutăm în portofel diferenţa pentru plata RCA-ului mărit datorită incompetenţei clientelei PSD-PNL, ca avanpremieră, probabil, la patriotismul economic ce va revărsa bunăstare asupra...lor”, conchide, în aceeaşi notă ironică, Silviu Predoiu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici