Social-democraţii, hotărâţi să nu îl voteze pe Oprea în comisia SRI - surse

Potrivit unor surse social-democrate, PSD consideră că în cazul nominalizării lui Gabriel Oprea în calitatea de membru al Comisiei SRI, de către PDL s-a încălcat atât regulamentul de funcţionare al Camerei Deputaţilor, cât şi regulamentul şedinţelor comune.

17 afișări
Imaginea articolului Social-democraţii, hotărâţi să nu îl voteze pe Oprea în comisia SRI - surse

Social-democraţii, hotărâţi să nu îl voteze pe Oprea în comisia SRI - surse

Sursele menţionate au precizat că pentru a-şi desfăşura activitatea în calitatea de membru al PDL, Gabriel Oprea ar fi trebuit să anunţe acest lucru în cadrul unei şedinţe de plen a Camerei Deputaţilor.

În condiţiile în care nu a făcut acest lucru, social-democraţii consideră că Gabriel Oprea este în continuare un deputat independent.

Sursele menţionate au mai arătat că a fost încălcat şi regulamentul şedinţelor comune care prevede că algoritmul în ceea ce priveşte componenţa comisiilor comune ale celor două camere este stabilit de grupurile parlamentare, în componenţa comisiilor intrând parlamentari înregimentaţi politic şi în niciun caz parlamentari independenţi, aşa cum este Gabriel Oprea.

Sursele din cadrul PSD au precizat că nu îl vor vota pe Gabriel Oprea ca membru al Comisiei SRI din partea PDL.

În acest moment liderii grupurilor parlamentare sunt în şedinţă, ei urmând să anunţe o decizie în ceea ce-l priveşte pe Gabriel Oprea.

Preşedintele Camerei, Roberta Anastase, a anunţat, miercuri, în plenul reunit, că deputatul independent Gabriel Oprea este propus din partea PDL pentru a face parte, în calitate de membru, din comisia de control parlamentar al SRI.

Citeşte şi:

Gabriel Oprea, propus de PDL în Comisia SRI

Oprea: Sunt independent, nu afiliat PDL, am cerut să fac parte din Comisia SRI

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici