Soluţia propusă de şeful PNL pentru rezolvarea crizei miniştrilor

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, după refuzul lui Klaus Iohannis de a o numi pe Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării, că e o încăpăţânare a Guvernului, iar premierul trebuie să înţeleagă şi să vină cu o altă propunere, de preferat după o consultare a Vioricăi Dăncilă cu preşedintele.

1843 afișări
Imaginea articolului Soluţia propusă de şeful PNL pentru rezolvarea crizei miniştrilor

Soluţia propusă de şeful PNL pentru rezolvarea crizei miniştrilor

„Nu ştiu de ce a fost nevoie să fie retrimisă propunerea în condiţiile în care preşesdintele Iohannis a refuzat numirea doamnei Vasilescu. Să vină cu alţi candidaţi. (...) Asta e o încăpăţânare a PSD. Chiar nu găseşte PSD alţi candidaţi? Sigur, nu mai sperăm la niciun candidat serios la vreun portofoliu ministerial după cei 71 de habarlişti care au populat conducerea ministerelor în ultimii candidaţi. De preferinţă premierul să şi îl consulte pe preşedinte înainte de a formula o propunere privitor la acest candidat şi la condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească acest candidat”, a declarat Ludovic Orban, joi, la Parlament.

Referitor la o eventuală OUG care va introduce termene de aplicare a deciziilor CCR de către preşedintele Klaus Iohannis, Ludovic Orban a afirmat că Guvernul trebuie să înceteze cu actele normative cu dedicaţie personală.

„Am auzit o declaraţie cum că Guvernul vrea să dea OUG ca să o pună pe Olguţa Vasilescu ministru. Cred ca guvernarea prin acte normative cu dedicaţie personală trebuie să înceteze. Nu putem da acte normative ca să îi găsim un loc de muncă Olguţei Vasilescu. Cum ar arăta OUG pentru găsirea unui loc de munca Olguţei Vasilescu? Trebuie să înţeleagă că trebuie să vină cu altă propunere. De preferinţă cu un om care să aibă expertiză în domeniu şi care să aibă capacitatea să rezolve problemele din domeniu”, a adăugat Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, într-o scrisoare adresată premierul Viorica Dăncilă, că respinge numirea Olguţei Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltării, motivând că nu are pregătirea necesară. Şeful statului solicită o altă propunere pentru vicepremier şi Dezvoltare.

Iohannis îi transmite şefului Executivului că aceasta urmează să înainteze o altă propunere pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării. În scrisoare nu este precizat nimic în legătură cu Mircea Drăghici, social-democratul propus de Viorica Dăncilă pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că l-a sunat marţi, înainte de a pleca la Bruxelles, pe preşedintele Klaus Iohannis, solicitându-i un răspuns cu privire la numirile de la Transporturi şi Dezvoltare, iar preşedintele i-a promis că va da un răspuns în zilele următoare.

Viorica Dăncilă spune că l-a sunat pe şeful statului cu o zi înainte de deplasarea de la Bruxelles, unde are întâlniri cu oficialii europeni.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins în mod repetat propunerile de la Dezvoltare şi Transporturi, Mircea Drăghici şi Olguţa Vasilescu, iar premierul a retrimis de fiecare dată aceleaşi nume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici