Sorin Cîmpeanu - declaraţii despre situaţia dramatică a elevilor de după închiderea şcolilor din cauza pandemiei

Ministrul Educaţiei a făcut declaraţii despre starea învăţământului românesc pe durata pandemiei la TVR.

6221 afișări
Imaginea articolului Sorin Cîmpeanu - declaraţii despre situaţia dramatică a elevilor de după  închiderea şcolilor din cauza pandemiei

Sorin Cîmpeanu - declaraţii despre situaţia din învăţământul românesc şi valul Omicron

Ministrul Educaţiei şi senatorul PNL, Sorin Cîmpeanu, a declarat la TVR într-un interviu că şcolile vor funcţiona cu prezenţă fizică de luni.

Ministrul spune că a fost remarcat de pierderile educaţionale, tulburările socio-emoţionale şi bolile elevilor, inclusiv de tendinţele de suicid ale unor elevi, afecţiunile oftalmologice şi fenomenul crescut al abandonului şcolar. Iar funcţionarea şcolilor cu prezenţă fizică ar limita aceste fenomene îngrijorătoare din răndul elevilor afectaţi de pandemie.

Elevii şi profesorii care sunt depistaţi pozitiv cu COVID vor intra într-o perioadă de izolare şi că în 2-3 săptămâni ar putea să se ajungă din nou la teste în şcoli. Ministrul declară că elevii, părinţii şi profesorii s-au obişnuit cu sistemul de testare. Testarea va fi voluntară şi nu poate fi obligatorie şi aplicată dacă un număr de 30 de elevi dintr-o clasă refuză testarea, iar elevii au dreptul la educaţie. Orice profesor trebuie să le explice elevilor despre situaţia pandemică şi necesitatea testelor, declară ministrul. 

Cîmpeanu a dezvăluit că sunt totuşi şcoli cu 100% elevi vaccinaţi şi că la nivel naţional sunt 460.000 de elevi vaccinaţi. 

Semestrul al doilea din anul şcolar 2021-2022 va debuta cu prezenţă fizică în grădiniţe şi şcoli. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici