Video Sorin Grindeanu îi cere ministrului Transporturilor să mute Ministerul ”în teren”/ Răzvan Cuc: Un expert independent va verifica porţiunea de autostradă Lugoj-Deva 2, la finalul săptămânii

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut, marţi, ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să ”mute ministerul în teren”, să meargă să verifice lucrurile care sunt în execuţie, apreciind că nu numai ministrul trebuie să facă acest lucru, ci toţi ”cei care stau prea mult în birouri”.

426 afișări

”O recomandare pentru dl. ministru - să mute ministerul în teren. Eu nu înţeleg foarte multe din birocraţia pe care Ministerul Transporturilor în anii trecuţi a avut-o, birocraţie care s-a răsfrâns în tot ceea ce ştim negativ legat de infrastructura din România. Recomandarea pe care am făcut-o este să meargă cât mai mult în teren, să verifice lucrurile care sunt în execuţie, fie că vorbim de drumurile naţionale, de tronsoane de autostradă, de magistrale de metrou, de lucrări CFR şi aşa mai departe”, a declarat Sorin Grindeanu.

El a mai spus că nu doar ministrul Transporturilor trebuie să fie prezent pe teren.

”Nu doar ministrul, ci toţi cei care stau prea mult în birouri şi care, din punctul meu de vedere, trebuie să fie în teren”, a adăugat primul-ministru.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor: Un expert independent va verifica porţiunea de autostradă Lugoj-Deva 2, la finalul săptămânii

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat marţi că la finalul acestei săptămâni va veni un expert independent care să verifice porţiunea de autostradă Lugoj-Deva 2, criticând totodată intenţia fostului Guvern de a inaugura acest segment, în decembrie, fără auditul de siguranţă rutieră.

"Legat de Lugoj-Deva, am realizat extinderea perioadei de garanţie, de la patru, la opt ani, pentru că ştim foarte bine că este un antreprenor care a lucrat şi la Sibiu-Orăştie, unul cu probleme şi atunci am vrut să ne asigurăm că acel tronson nu va avea probleme pe partea de infrastructură. Am realizat şi auditul de siguranţă rutieră şi mă întreb cum au vrut să dea drumul în decembrie fără audit de siguranţă rutieră, când principala noastră preocupare trebuie să fie siguranţa participanţilor", a declarat marţi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, după întâlnirea cu premierul Grindeanu.

Acesta a spus că au fost montaţi şi senzori pentru a putea monitoriza o eventuală problemă la corpul autostrăzii.

"Am făcut monitorizarea toată luna ianuarie şi începutul lui februarie şi a reieşit că terasamentul străzii este în regulă. Aşteptăm un punct de vedere de la un expert independent care va veni spre sfârşitul acestei săptămâni, urmând ca cei care fac parte din comisia de recepţie să se pronunţe dacă putem deschide acest sector de autostradă", a spus Răvan Cuc.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici