Sorina Pintea, despre Ordinele pentru pacienţii arşi: Vor simplifica transferul în străinătate

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a precizat că cele două noi Ordine privind reglementarea îngrijirii pacienţilor arşi vor avea ca principal efect diminuarea considerabilă a timpilor de aşteptare în privinţa transferului pacienţilor în spitalele din străinătate.

81 afișări
Imaginea articolului Sorina Pintea, despre Ordinele pentru pacienţii arşi: Vor simplifica transferul în străinătate

Sorina Pintea, despre Ordinele pentru pacienţii arşi: Vor simplifica transferul în străinătate

Sorina Pintea a declarat, duminică, într-o intervenţie la Digi 24, că noile proiecte de acte normative pentru reglementarea îngrijirii pentru pacienţii arşi reduc semnificativ timpii de aşteptare. De asemenea, ordinele conduc şi, implicit, la eficientizarea procedurilor specifice tratării şi transportării pacientului ars în străinătate.

„Neavând nişte criterii foarte clare, cu siguranţă şi medicii aveau o rezervă în a-i putea trimite sau în a-i putea trata, având în vedere criteriile pe care acum le vor avea la dispoziţie”, a precizat Pintea.

Acestea vor intra în vigoare la „zece zile după publicarea pe transparenţa decizională”, informează Pintea.

Ministrul a spus că până acum a existat o ezitare a medicilor vizavi de intervenţia în cazul pacientului ars, întrucât „aceste criterii nu erau implementate”.

„Apoi era de fiecare dată nevoie de decizia sau de intervenţia ministrului. Nu spun că acest lucru m-a deranjat, în niciun caz, dar până la urmă nu asta este treaba unui ministru. Deciziile se iau clar pe baza unor reguli, criterii care trebuie să existe. Au existat proceduri, dar a existat şi acea ezitare, pentru că aceste criterii nu erau implementate şi eu pot să înţeleg ezitarea tuturor”, a informat ministrul.

Potrivit aceleiaşi surse, cele două Ordine sunt „absolut necesare”, discuţiile cu privire la aceste noi proiecte de acte normative începând încă din luna noiembrie. Sorina Pintea a spus după zece zile de la publicarea pe transparenţă decizională, ordinele vor fi în Monitorul Oficial şi vor intra în vigoare.

„Cred că implementarea acestor două Ordine va simplifica foarte mult transferul pacientului ars. Dar asta nu înseamnă că nu continuăm demersurile pentru finzalizarea investiţiilor vizavi de centrele de arşi din România. În niciun caz”, a conchis ministrul.

Taguri:
arsi,
ordine,
asteptare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici