Spania, Irlanda, Malta şi Slovenia au ajuns la un acord privind recunoaşterea unui stat palestinian

Spania a convenit cu liderii Irlandei, Maltei şi Sloveniei să facă primii paşi în vederea recunoaşterii unui stat palestinian, a declarat, vineri, premierul Pedro Sanchez, în urma unei reuniuni a Consiliului European de la Bruxelles.

2048 afișări
Imaginea articolului Spania, Irlanda, Malta şi Slovenia au ajuns la un acord privind recunoaşterea unui stat palestinian

Spania, Irlanda, Malta şi Slovenia au ajuns la un acord privind recunoaşterea unui stat palestinian

Sanchez a declarat că s-a ajuns la acest acord după ce s-a întâlnit cu omologii săi irlandez, maltez şi sloven, la Bruxelles, notează Reuters.

"Suntem de acord că singura modalitate de a obţine o pace durabilă şi stabilitate în regiune este implementarea unei soluţii cu două state, în care statele israelian şi palestinian să trăiască unul lângă altul, în pace şi securitate", se arată într-o declaraţie comună după întâlnire.

Statele arabe din Orientul Mijlociu şi Uniunea Europeană au convenit, în cadrul unei reuniuni desfăşurate în Spania, în noiembrie anul trecut, că recunoaşterea unui stat palestinian ar fi soluţia la conflictul din Orientul Mijlociu, dintre Israel şi Hamas.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
palestina,
acord,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici