SRI nu a detectat niciun plan de fraudare a alegerilor

Directorul SRI, George Maior, a declarat, duminică seara, într-o emisiune la Realitatea TV, că discursurile despre fraudarea alegerilor reprezintă o retorică pur politică, Serviciul nedetectând niciun plan în acest sens.

19 afișări
Imaginea articolului SRI nu a detectat niciun plan de fraudare a alegerilor

Directorul SRI, George Maior (Imagine: Ovidiu Andrei/Mediafax Foto)

Maior a subliniat că SRI are o competenţă fundamentală în apărarea Constituţiei, iar dacă ar exista o planificare a unui asemenea demers de fraudare a alegerilor nu ar exista nicio posibilitate ca Serviciul să nu îl detecteze.

"Consider că este un discurs pur politic", a adăugat el.

Directorul SRI a menţionat că, în ceea ce priveşte eventualele chestiuni individuale legate de logistica votului, Ministerul Administraţiei şi Internelor le poate identifica şi procesa penal.

"SRI nu a detectat un eventual plan de fraudare. Este treaba politicienilor să aducă în discuţie asemenea posibilităţi, dar din punct de vedere al Serviciului, care are ca misiune fundamentală apărarea Constituţiei, acest lucru nu a fost detectat. Este absolut imposibil ca să nu captăm acest lucru, dacă ar fi existat asemenea planuri", a afirmat Maior.

În 25 septembrie, ministrul de Interne de la acea vreme, Dan Nica (PSD), a declarat, la Craiova, că deţine informaţii conform cărora nu mai există niciun autocar liber de închiriat în 22 noiembrie şi 6 decembrie, apreciind că românii se pregătesc fie pentru turism la mănăstiri, fie "cineva s-a hotărât să organizeze turism electoral".

În urma acestor afirmaţii, ministrul Nica a fost convocat, a doua zi dimineaţă, la Guvern, pentru a da explicaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici