SRI respinge acuzaţiile privind monitorizarea lui Diaconescu

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii, Marius Bercaru, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că instituţia respinge încercările de atragere a SRI în dispute cu substrat politic, referitor la acuzaţiile privind monitorizarea social-democratului Cristian Diaconescu.

73 afișări
Imaginea articolului SRI respinge acuzaţiile privind monitorizarea lui Diaconescu

Bercaru: SRI respinge acuzaţiile privind monitorizarea lui Diaconescu (Imagine: Mediafax Foto)

"Conducerea SRI respinge orice fel de acuzaţii, instituţionale sau personale, legate de implicarea în activităţi neconforme cu statutul instituţiei noastre şi reiterează faptul că îşi desfăşoară activitatea în strictă conformitate cu prevederile legale şi cu respectarea principiilor neutralităţii şi independenţei politice", a spus Bercaru.

El a menţionat că obiectivele acţiunilor precum şi maniera de lucru instituite la nivelul SRI nu au niciun fel de legătură cu recentele alegaţii la adresa instituţiei sau la adresa unor persoane din conducerea acestei instituţii.

"Dezaprobăm încercările de atragere a SRI în dispute cu substrat politic, fără legătură cu agenda de securitate naţională a Serviciului Român de Informaţii", a mai precizat purtătorul de cuvânt al SRI.

Jurnalista Floriana Jucan a declarat sâmbătă că a primit spre publicare 36 de pagini de monitorizare a lui Cristian Diaconescu, însoţite de imagini în care acesta apare în ipostaze compromiţătoare, Diaconescu afirmând că acest fapt are legătură cu Congresul şi că oricine l-a urmărit a făcut-o ilegal.

"Această monitorizare este adevărată. Cristian Diaconescu este monitorizat non-stop, de când merge cu soţia la cumpărături, până când merge la unii dintre liderii PSD acasă, când merge la sediul SRI din Piaţa Parlamentului, vis a vis de Casa Poporului sau când merge într-o vizită de patru ore, pe 5 februarie, la reşedinţa unui controversat om de afaceri. Ce m-a uimit la Diaconescu este că, în toată această perioadă, se deghizează: îşi pune fes pe cap, parchează pe străzi lăturalnice, îşi pune ochelari, deci are ceva de ascuns", a spus, la Realitatea TV, Floriana Jucan.

Ea precizat că monitorizarea lui Diaconescu a fost făcută în perioada 1-10 februarie, fără a menţiona cine a făcut această monitorizare.

Subiectul fost dezbătut în presă, fiind invocată inclusiv posibilitatea ca monitorizarea lui Diaconescu să fi fost făcută de SRI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici