Stănescu: Această lege a pensiilor este una corectă şi va elimina nedreptăţile care încă persistă

„Această lege a pensiilor este una corectă şi va elimina nedreptăţile care încă persistă în prezent”, afirmă secretarul general al PSD, Paul Stănescu. El cere AUR şi USR „să lase ipocrizia la o parte” şi să voteze legea pensiilor.

483 afișări
Imaginea articolului Stănescu: Această lege a pensiilor este una corectă şi va elimina nedreptăţile care încă persistă

Stănescu: Această lege a pensiilor este una corectă şi va elimina nedreptăţile care încă persistă

„PSD şi-a asumat majorarea pensiilor şi s-a ţinut de cuvânt o dată în plus. Mă bucur că am reuşit să convingem şi partenerii de coaliţie să mergem mai departe în Parlament cu legea pensiilor, pentru că acest acord reprezintă o decizie corectă şi de bun-simţ. Este drumul normal spre decenţă, spre o Românie mai echitabilă. Raţiunea, dialogul politic civilizat şi aşezat, dar mai ales respectul faţă de cei care au muncit şi au plătit taxe pentru această ţară, au avut câştig de cauză şi de această dată, în faţa trăncănelii politice inutile şi isterice. Chiar dacă nu avem nevoie de niciun sprijin politic suplimentar pentru a adopta proiectul legislativ, cred că este o obligaţie morală şi a celorlalţi să spună <da> unei legi care majorează pensiile de două ori în anul 2024. În caz contrar, să explice chiar propriilor familii de ce sunt împotriva intereselor legitime ale părinţilor şi bunicilor lor”, scrie pe Facebook Paul Stănescu.

El face apel la AUR şi USR „să lase ipocrizia la o parte”.

„Altfel, vorbim de demagogie şi de rea-voinţă, când găsesc tot felul de pretexte şi susţin că nu pot fi crescute pensiile, pentru că nu există bani. Principiul PSD este unul simplu şi clar: trebuie să dăm mai mult celor cu venituri mici. Această lege a pensiilor este una corectă şi va elimina nedreptăţile care încă persistă în prezent. Din ianuarie 2024, toate pensiile vor creşte, apoi din septembrie se vor mări din nou, dar diferenţiat: mai mult pentru cei dezavantajaţi, mai puţin pentru ceilalţi”, încheie Stănescu.

Proiectul legii pensiilor intră luni în dezbaterea comisiilor de specialitate din Senat.

„Toate aspectele legate de Legea Pensiilor, inclusiv cele privitoare la sursele de finanţare, au fost clarificate în şedinţa Coaliţiei din această după-amiază. Prin urmare, Legea intră în line dreaptă în Parlament, fiind susţinută de întreaga Coaliţie.
Totodată, am decis ca, împreună cu domnul preşedinte Ciucă, să depunem cât mai repede un proiect pentru combaterea evaziunii fiscale şi creşterea încasărilor la buget. Îi asigur pe pensionari că ne vom ţine de cuvânt! Pensiile vor fi indexate, iar inechităţile eliminate prin recalculare”, anunţa luni premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici