Stănescu aduce critici la adresa lui Florin Cîţu şi Dan Barna. „Pensii îngheţate pentru împrumuturi dedicate”

  • Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, aduce critici la adresa lui Florin Cîţu şi a lui Dan Barna.
  • Acesta spune că cei doi au vrut un „troc nesimţit” - prelungirea austerităţii pentru cei mai vulnerabili dintre români, în schimbul unor împrumuturi externe
199 afișări
Imaginea articolului Stănescu aduce critici la adresa lui Florin Cîţu şi Dan Barna. „Pensii îngheţate pentru împrumuturi dedicate”

Stănescu aduce critici la adresa lui Florin Cîţu şi Dan Barna. „Pensii îngheţate pentru împrumuturi dedicate”

„În toate guvernările de dreapta, românii au fost puşi pe ultimul loc. Când au fost probleme structurale în economie, ei au suportat cel mai dureros cost. Fie că a fost vorba de privatizări, falimente sau crize economice, pe umerii oamenilor a fost pusă cea mai grea povară. PNL este continuatorul fidel al austerităţii PD-L-iste, prin mâna invizibilă a lui Cîţu. În actuala pandemie, guvernarea Cîţu-Barna nu face decât să confirme istoria indiferenţei dreptei faţă de nevoile românilor”, transmite Paul Stănescu.

Secretarul general al PSD îi acuză pe Forin Cîţu şi Dan Barna că vor lua un împrumut masiv de 15 miliarde prin PNRR, „punând gaj pensiile şi alocaţiile copiilor”.

„În schimbul banilor s-au angajat să nu crească veniturile celor două categorii sociale. Mai mult, vor mări vârsta, vechimea pentru pensionarea anticipată şi vor îngheţa orice creştere, doar ca să aibă Cîţu cu ce să-şi cumpere sprijin politic pentru alegerile interne din toamnă ale PNL”, adaugă Stănescu.

Social-democratul afirmă că, dacă ar fi guvernat în primul rând pentru oameni, nu ar fi acceptat ca PNRR-ul să fie „doar o compilaţie a intereselor economice ale unor companii, patronate de Ghinea”.

„Din contră, ar fi protejat pensionarii şi copiii, cele mai vulnerabile categorii sociale ale unei societăţi, prin creşterea veniturilor acestora, nu prin îngheţarea lor.Acest troc nesimţit - prelungirea austerităţii pentru cei mai vulnerabili dintre noi în schimbul unor împrumuturi externe - îţi întoarce stomacul pe dos. Trebuie să fii cumplit de cinic să te poţi lăuda cu asemenea <reforme>. Pensiile nu sunt doar un calcul contabil pe care să-l facă doamna Turcan. Ele trebuie să fie expresia demnităţii salariaţilor care au cotizat şi au muncit zeci de ani. Pensionarii au ajuns să fie înspăimântaţi de angajamentele pe care guvernanţii le-au făcut pe spatele lor. Părinţii s-au săturat de promisiunea mincinoasă de mărire a alocaţiilor. În ce societate normală, o gaşcă liberalo-useristă ia împrumuturi angajându-se că vor ţine oamenii să muncească până la adânci bătrâneţi? Pensiile speciale sunt tot la locul lor, deşi au promis că le vor elimina în a doua zi de guvernare. PNL şi USR au ajuns într-un mod ruşinos să dispreţuiască cele mai vulnerabile categorii sociale: pensionarii şi copiii. Au intrat pe uşa din dos la guvernare, vor pleca la fel”, conchide Paul Stănescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici