Statele Unite au emis primul paşaport cu indicator de gen „X”

  • Actul este destinat persoanelor care nu se recunosc în categoria de bărbaţi sau femei.
  • Departamentul de Stat nu a dezvăluit cine este destinatarul documentului, dar a asigurat că noua opţiune va fi disponibilă pentru toată lumea de la începutul anului 2022.
975 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au emis primul paşaport cu indicator de gen „X”

Departamentul de Stat nu a dezvăluit cine este destinatarul acestui document, dar a asigurat că noua opţiune va fi disponibilă de la începutul lui 2022 pentru „oricine solicită în mod normal un paşaport”.

„Vreau să reiterez, cu ocazia eliberării acestui paşaport, angajamentul Departamentului de Stat de a promova libertatea, demnitatea şi egalitatea tuturor oamenilor, inclusiv a celor din comunitatea LGBTQI”, a declarat purtătorul de cuvânt Ned Price.

Aceste decizii sunt în contrast puternic cu cele ale lui Mike Pompeo, secretar de stat în administraţia Donald Trump, care chiar a interzis afişarea drapelului cu curcubeu în ambasadele americane.

Există deja cel puţin 11  ţări care au opţiunea „X” pentru paşapoarte, conform organizaţiei Reţeaua Angajatorilor pentru Egalitate şi Incluziune. Printre acestea se numără Canada, Germania, Argentina, dar şi state asiatice precum India, Nepal şi Pakistan, o moştenire a conceptului istoric de Hijra din Asia de Sud, pentru a indica persoanele care se consideră transgender sau transsexuale.

Pentru Statele Unite, acesta este un alt pas înainte în politicile de incluziune de gen, după ce preşedintele actual, Joe Biden, a promis că va face din drepturile comunităţii LGBTQI (5,6% dintre americanii adulţi, conform unui sondaj recent Gallup) una dintre priorităţile administraţiei sale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici