Ştefănescu, prima reacţie din PSD faţă de întrebările la REFERENDUM: Iohannis face pur şi simplu băşcălie de români/ Cazanciuc: Preşedintele nu este preocupat în mod real de probleme

Secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu a declarat că, prin întrebările la referendum anunţate de Administraţia Prezidenţială, preşedintele Klaus Iohannis „face pur şi simplu băşcălie de români”.

3616 afișări
Imaginea articolului Ştefănescu, prima reacţie din PSD faţă de întrebările la REFERENDUM: Iohannis face pur şi simplu băşcălie de români/ Cazanciuc: Preşedintele nu este preocupat în mod real de probleme

Ştefănescu, prima reacţie din PSD faţă de întrebările la REFERENDUM: Iohannis face pur şi simplu băşcălie de români

„Am spus în mod clar că dl Klaus Werner Iohannis face pur şi simplu băşcălie de români, nu numai prin intrebările puse la referendum. Nici măcar nu a catadicsit să iasă personal să le anunte. Cam atât de importante sunt întrebările. Iohannis şi Cioloş se contrazic intre ei, pentru că guvernul Cioloş a dat OUG. La ei nu ştie stânga ce face dreapta. Ne-am lămurit că nu au niciun program de guvernare, nu au soluţii la problemele românilor”, a afirmat Codrin Ştefănescu, joi, la Antena 3.

Întrebat ce crede că urmăreşte şeful statului prin întrebările puse la referendum care ar implica modificarea Constituţiei, Codrin Ştefănescu a răspuns: „Vreau să arate un singur lucru. Că el şi cu sistemul care îl ghidează, coordonează şi direcţionează, că el nu face altceva decât să iasă să înjure în spaţiul public, printr-un punctaj dat de sistem. Ştie bine că aceste două teme ridicate nu au nicio legătură cu Constituţia pentru că se bat cap în cap. O dată ne batem joc de români şi a doua oară, pe lângă Constituţie, facem un referendum, poate ne ajută în campanie, deşi ştiu foarte bine că juriştii de la Cotroceni că nu pot fi decât modificate prin Constituţie”.

Secretarul general al PSD a mai spus că preşedintele Iohannis nu a văzut niciodată abuzurile care au existat în justiţie.

„Klaus Werner Iohannis niciodată nu a văzut aceste abuzuri. Dimpotrivă. Prin Constituţie spune aşa că preşedintele are obligaţia să vadă toate aceste abuzuri. Toate au fost cu probe audio, martori la Comisia SRI. Ce răspunde Preşedintele României, care ar trebui să fie garantul Constituţiei? El nu spune că la DNA Ploieşti lucrurile sunt oribile şi trebuie cercetare. El aplaudă. E un can can”, a conchis Ştefănescu.

Cazanciuc, despre întrebările la referendum: Preşedintele nu e preocupat de problemele românilor

 

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului Robert Cazanciuc a declarat, joi, că anunţul cu privire la întrebările şefului statului Klaus Iohannis la referendumul pe justiţie este  în aceeaşi notă neserioasă care arată că acesta nu e preocupat în mod real de problemele românilor.

„E în aceeaşi notă neserioasă în care preşedintele României nu este preocupat în mod real de problemele românilor, ci de o agendă electorală a USR-ului mai degrabă decât a PNL-ului care văd că îl susţine necondiţionat. Suntem de acord cu referendumul, o să mergem la referendum, o să vedem ce vor vrea românii în urma acestui referendum. Dacă o citez pe colega mea senatoare Alina Gorghiu referendumul e aproape inutil, pentru că nu o să aibă consecinţe”, a afirmat Robert Cazanciuc, joi la Parlament, întrebat cum vede întrebările pe referendum anunţate de Administraţia prezidenţială.

Senatorul PSD a adăugat că, în cazul în care referendumul pe justiţie din 26 mai va fi validat, Constituţia va trebui revizuită.

„Cu siguranţă este nevoie de o revizuire a Constituţiei, în ce limite o să vedem când se va pune problema. Dar nu cred că acest demers al preşedintelui este în sesnul revizuirii Constituţiei pentru că este un demers pur electoral, întrebările sunt venite după doi ani de zile. Putea să facă mai demult dacă era cu adevărat interesta de bunul mers al justiţiei. Putea să invite membrii Comisiei speciale la Cotroceni să discute lucruri, nu era nevoie să facă acest referendum în ciuda recomandărilor Comisiei de la Veneţia. Spune foarte clar Comisia de la Veneţia -nu amestecaţi două tipuri de scrutin-. Avem referendum şi alegeri europarlamentare”, a conchis Cazanciuc.

Reacţia social-democratului vine după ce purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschim a anunţat, joi, întrebările la referendumul pe justiţie care va avea loc pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

Întrebările la referendum: „1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?” 2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici