Ştirbu (PNL) cere tăierea indemnizaţiilor deputaţilor absenţi pentru plata deplasării celor prezenţi

Preşedintele Comisiei de cultură a Camerei, Gigel Ştirbu (PNL), a cerut, marţi, tăierea indemnizaţiei deputaţilor care au absentat la şedinţa de marţi a Camerei Deputaţilor, care nu s-a desfăşurat din lipsă de cvorum şi recuperarea banilor în contul celor care au fost prezenţi.

55 afișări
Imaginea articolului Ştirbu (PNL) cere tăierea indemnizaţiilor deputaţilor absenţi pentru plata deplasării celor prezenţi

Preşedintele Comisiei de cultură a Camerei, Gigel Ştirbu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Fac un apel la preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, să furnizeze presei lista deputaţilor care nu au fost marţi la şedinţa Camerei Deputaţilor şi care a fost suspendată din lipsă de cvorum. De asemenea, vin cu propunerea ca, celor care au lipsit astăzi, să li se taie indemnizaţia de şedinţă şi cu sumele recuperate să fie plătite deplasările deputaţilor care au venit astăzi la Parlament", a susţinut Ştirbu, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Gigel Ştirbu a criticat declaraţiile deputatului PSD Florin Iordache, care a susţinut că este mai importantă campania pentru europarlamentare decât votul în cazul solicitării de arestare preventivă a lui Florin Popescu.

"Nu este normal ca în timp ce sunt programate şedinţe la Camera Deputaţilor, de plen şi în comisii, parlamentarii să-şi fixeze întâlniri electorale. În restul săptămânii, deputaţii PSD pot organiza tot felul de întâlniri cu electoratul, dar nu în ziua în care trebuie votate proiecte de legi şi alte solicitări aflate pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor. Din aceste motive, consider binemeritată tăierea indemnizaţiilor pentru deputaţii care au chiulit astăzi", a mai apreciat Ştirbu.

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, marţi, că pentru parlamentarii PSD este mai importantă campania electorală pentru europarlamentare decât votul asupra solicitării de arestare preventivă a deputatului Florin Popescu, care ar putea fi dat abia după scrutinul din 25 mai.

Iordache a fost întrebat care este motivul pentru care parlamentarii PSD nu au fost prezenţi la şedinţa Camerei Deputaţilor, suspendată din lipsă de cvorum, unde ar fi trebuit supusă votului solicitarea de ridicare a imunităţii lui Florin Popescu.

"Campania electorală este mai importantă şi fiecare coleg avea programat... şi eu am în cursul zilei o întâlnire electorală. Sunt două întâlniri foarte importante în Parlament în acest moment, de aceea a fost o prezenţă mai slabă. Dar acest vot poate să aştepte două săptămâni şi atunci pe 27 (mai - n.r.) cu siguranţă va fi şi cvorum pentru acel vot sau pentru legi", a afirmat Iordache.

Deputatul PSD a fost întrebat cum poate fi campania electorală mai importantă decât votul pentru o solicitare a procurorilor privind arestarea preventivă a unui deputat.

"Dosarul poate să meargă înainte, cercetările merg mai departe, nu e asta problema din punctul nostru de vedere. Noi suntem mai preocupaţi de campania electorală decât de acest vot (...) Din punctul meu de vedere, e mai important să ne întâlnim cu oamenii decât să venim azi la Parlament", a răspuns Iordache.

Camera Deputaţilor şi-a suspendat, marţi, şedinţa de plen din lipsă de cvorum, în condiţiile în care doar 151 de deputaţi au semnat listele de prezenţă, cvorumul fiind de 202.

Preşedintele de şedinţă, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Viorel Hrebenciuc a anunţat că suspendă şedinţa din lipsă de cvorum, inclusiv şedinţa de vot final.

Pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor era prevăzută dezbaterea mai multor proiecte de legi cu raport de respingere.

Deputaţii urmau să dea votul final şi în privinţa cererii de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Florin Popescu.

Şedinţa Camerei Deputaţilor în care trebuia să se supună la vot ridicarea imunităţii deputatului Florin Popescu a fost suspendată şi în urmă cu o săptămână, tot din lipsă de cvorum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici