Stolojan: A conduce un partid cere multe lucruri pe care Antonescu nu le are

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, referitor la realegerea lui Crin Antonescu ca preşedinte al PNL, că a conduce un partid cere multe lucruri, pe care, în opinia sa, acesta nu le are, iar o apropiere PDL-PNL nu e posibilă cu actuala conducere liberală.

19 afișări
Imaginea articolului Stolojan: A conduce un partid cere multe lucruri pe care Antonescu nu le are

Stolojan: A conduce un partid cere multe lucruri pe care Antonescu nu le are (Imagine: Ştefan Micsik/Mediafax Foto)

Stolojan a vorbit şi despre atacurile aduse de liderul PNL democrat-liberalilor în discursul din cadrul Congresului, arătând că acestea fac parte din "retorica obişnuită a lui Crin Antonescu".

"Deocamdată îi urăm succes şi să demonstreze mai întâi că poate să facă ceva. Ceea ce a arătat până acum este că îşi poate schimba convingerile foarte uşor, introducând votul pe listă complet de data aceasta", a spus Theodor Stolojan.

Prim-vicepreşedintele PDL a apreciat că PNL nu se poate schimba în actuala formulă de conducere. "Nu are cum să se schimbe, Antonescu este preşedintele ales al PNL, dar a conduce un partid politic cere multe lucruri, pe care dânsul nu le are".

Despre atitudinea viitoare a PDL faţă de liberali, Stolojan a declarat: "Oferta PDL rămâne în continuare, de deschidere, dar nu cred că este posibilă o asemenea deschidere cu actuala conducere".

Întrebat dacă vor mai exista liberali care se vor îndrepta spre PDL după acest Congres, Stolojan a spus: "Mi-e greu să vă spun, s-ar putea să mai vină".

Crin Antonescu a fost reconfirmat, sâmbătă, preşedinte al PNL, obţinând 986 din voturile delegaţilor la Congresul partidului, contracandidatul său, Ludovic Orban, având 357 de voturi. Conform noului Statut al PNL, aprobat la Congresul extrordinar de vineri, alegerea noii conduceri s-a făcut prin vot pe liste, cu moţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici