Stolojan ar putea fi cap de listă la alegerile pentru Parlamentul European din partea PLD - surse

Theodor Stolojan ar putea fi cap de listă la alegerile pentru Parlamentul European din partea PLD, o decizie în acest sens urmând a fi luată în cadrul conducerii formaţiunii, în perioada imediat următoare, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse liberal-democrate.

1 afișare

Conducerea PLD va lua în discuţie, în perioada imediat următoare, posibilitatea ca preşedintele formaţiunii, Theodor Stolojan, să candideze la alegerile pentru Parlamentul European din toamnă, urmând a deschide lista de candidaturi a partidului, au declarat surse din cadrul PLD.

Liberal-democraţii au stabilit, în cadrul dezbaterilor avute şi cu liderii democraţi, că este nevoie de o personalitate marcantă care să candideze din partea PLD la alegerile pentru Parlamentul European, pentru ca formaţiunea să aibă un scor electoral cât mai bun, potrivit surselor citate.

Astfel, în urma discuţiilor, s-a ajuns la concluzia că Theodor Stolojan reprezintă singurul lider al PLD care ar putea ridica partidul la acest scrutin, fiind cea mai cunoscută personalitatea a partidului şi având o experienţă bogată în relaţiile internaţionale.

Ceilalţi doi lideri ai formaţiunii, Gheorghe Flutur şi Valeriu Stoica, nu ar putea candida, în condiţiile în care primul reprezintă formaţiunea în Parlament, în calitatea de senator, iar Valeriu Stoica a fost mandatat să concretizeze protocolul de colaborare dintre PD şi PLD.

În cadrul întâlnirii PD-PLD de luni s-a mai stabilit ca în protocolul de colaborare ce urmează să fie încheiat între cele două partide, să se stipuleze clar faptul că, la alegerile pentru Parlamentul European, democraţii şi liberal-democraţii vor merge pe liste separate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici