Stolojan: Cred că Boc nu va lua decizia să candideze la şefia PDL

Liderul PDL Theodor Stolojan a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că partidul nu are încă un candidat la Preşedinţie, iar legat de preferinţa şefului statului pentru Emil Boc ca şef al PDL, a amintit că Vasile Blaga a condus campaniile PDL, inclusiv cele prin care Traian Băsescu a devenit preşedinte.

209 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Cred că Boc nu va lua decizia să candideze la şefia PDL

Stolojan: Cred că Boc nu va lua decizia să candideze la şefia PDL (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat cum comentează faptul că Traian Băsescu a spus că îl preferă pe Boc pentru şefia PDL, Theodor Stolojan a declarat: "Este opinia şefului statului. Dar să nu uităm că domnul Blaga e cel care a condus toate campaniile electorale ale partidului, care au dus la venirea partidului la guvernare, inclusiv la câştigarea preşedintelui Băsescu de două ori a mandatului de preşedinte al ţării".

Stolojan a mai spus că Elena Udrea "a dovedit că are calităţi de luptătoare şi a câştigat mandatul de parlamentar", iar Emil Boc "a condus Guvernul României într-o perioadă extrem de complicată pentru România, în care s-au impins măsuri dure".

Theodor Stolojan nu crede că Boc va candida prentru şefia PDL. "Domnul Boc s-a exprimat că-şi doreşte să ducă până la capăt mandatul de primar şi cred că nu va lua decizia să candideze", a adăugat Stolojan.

El a arătat că "într-adevăr, PDL la ora actuală nu are identificat un candidat pentru Preşedinţia României" şi va trebui să facă acest lucru după alegerile interne din partid.

"PDL are această urgenţă care se cheamă organizarea alegerilor, se propune data de 23 martie, rămâne să fie aprobată de CNC, care se va desfăşura pe 23 februarie", a adăugat Stolojan.

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, joi, la Cluj, cine ar fi cel mai potrivit lider al PDL dintre Elena Udrea şi Vasile Blaga, el răspunzând, râzând: "Emil Boc".

El a precizat că Elena Udrea a fost un bun ministru, dar a fi un bun preşedinte de partid "este o altă socoteală".

Întrebat dacă va participa la Convenţia Naţională a PDL, Băsescu a spus că de regulă a fost prezent întotdeauna când a fost invitat.

"Om trăi şi om vedea, dacă mă mai invită cineva", a spus şeful statului.

Actualul preşedinte al PDL, Vasile Blaga, şi-a anunţat, luni, candidatura pentru reconfirmarea la şefia partidului.

La rândul său, deputatul Elena Udrea a anunţat, marţi, că va candida la preşedinţia partidului.

Convenţia Naţională a PDL pentru alegerea noii conduceri urmează să aibă loc în 23 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici