Stolojan despre afirmaţiile contradictorii Ponta-Şova: Să râzi, să plângi sau să-i dispreţuieşti?

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, vineri, la Sibiu, referindu-se la declaraţiile contradictorii ale premierului Victor Ponta şi ministrului Dan Şova pe tema Autostrăzii Sibiu-Piteşti că "nu ştii ce să faci: să râzi, să plângi sau să-i dispreţuieşti".

174 afișări
Imaginea articolului Stolojan despre afirmaţiile contradictorii Ponta-Şova: Să râzi, să plângi sau să-i dispreţuieşti?

Dan Şova şi Victor Ponta (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Theodor Stolojan a făcut referire, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu, la contradicţiile dintre afirmaţiile premierului Victor Ponta şi ale ministrului Transporturilor, Dan Şova, privind Autostrada Sibiu-Piteşti.transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu ştii ce să faci: să râzi, să plângi sau să-i dispreţuieşti, că nici măcar între ei nu sunt în stare să se coordoneze. În timp ce Ponta, ajuns la Piteşti din cauza protestelor, promite că vor începe anul viitor lucrările din ambele părţi, ministrul Transporturilor spune că abia din 2017 se va întâmpla acest lucru, iar colegul dânsului - primul ministru - îi spune să nu mai scrie pe blog că nu ştie ce scrie", a afirmat Stolojan.

Potrivit acestuia, "zăpăceala şi lipsa totală de viziune" sunt "caracteristice" pentru actuala guvernare.

"Din păcate, aceasta este guvernarea PSD, PC, UDMR şi cu cine mai sunt ei pe acolo. O zăpăceală şi o lipsă totală de viziune. A nu ţine seama de interesele celui mai mare exportator, care transportă 300 de TIR-uri pe acolo.... Înclin să cred că e mai reală varianta prezentată de Şova, nu de Ponta", a spus Stolojan.

El a explicat că, pentru autostrada respectivă, s-au iniţiat procedurile încă de la începutul anului 2012, însă "au fost blocate de PSD şi PNL".

"Suntem în 2014 şi discutăm, din nou, să lansăm această licitaţie pentru a angaja firma care să ne facă studiu de fezabilitate. O întârziere incredibilă care ne costă timp şi bani, iar cei de la Dacia pot spune cât înseamnă pe fiecare maşină lipsa acestui drum", a spus vicepreşedintele democrat-liberal.

Europarlamentarul Theodor Stolojan a participat, vineri, la Sibiu, la o dezbatere pe tema alegerilor pentru Parlamentul European.

Premierul Victor Ponta anunţa, joi, că anul viitor vor începe lucrările la tronsonul de autostradă Piteşti-Sibiu, el sugerându-i ministrului Dan Şova "mai bine să vorbească decât să scrie pe blog", după ce jurnaliştii i-au spus lui Ponta că Şova anunţase pe blogul său că lucrările vor începe în 2017.

Prezent, joi, la Piteşti, unde a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, dar şi ai Uzinei Dacia-Renault, Victor Ponta afirma, la finalul discuţiilor cu reprezentanţii producătorului de automobile, că autostrada care va lega Piteşti de Sibiu va fi construită în baza unui nou studiu de fezabilitate, începând de anul viitor, şi că primul tronson din autostradă care va fi finalizat va fi cel dintre Piteşti şi Curtea de Argeş.

"Din programul de autostrăzi 2007-2013 deja s-au locat cei 25 de milioane de euro pentru actualizarea studiului de fezabilitate, în 2015 începem lucrările pe baza noului studiu de fezabilitate din ambele capete, şi dinspre Sibiu şi dinspre Piteşti, Piteşti-Curtea de Argeş urmând să fie primul tronson finalizat", afirma Victor Ponta.

El menţiona că toată autostrada Piteşti - Sibiu va fi finalizată din fonduri europene din programarea 2014-2020.

În momentul în care i s-a spus că ministrul Transporturilor, Dan Şova, anunţase pe blogul personal că autostrada la care face referire nu va fi construită începând de anul viitor, ci din 2017, Ponta replica: "O să-i spun domnului Şova mai bine să vorbească decât să scrie pe blog, că văd că au toţi boala blogurilor şi cred că nici el nu mai înţelege ce scrie pe blog".

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, publica, joi, o nouă postare pe blog referitoare la autostrada Sibiu - Piteşti, noul termen avansat de oficial pentru startul lucrărilor fiind începutul anului 2017, după ce anterior informase că proiectul ar putea fi lansat cel mai devreme în martie 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici