Stolojan, despre posibila sa candidatura: E prea devreme, să vedem cum ies zarurile aici

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, duminică, despre posibila candidatură la funcţia de prim-vicepreşedinte, că este prea devreme să anunţe, decizia sa urmând a fi luată în funcţie de ce anume se stabileşte în Colegiul Director pe tema statutului.

16 afișări
Imaginea articolului Stolojan, despre posibila sa candidatura: E prea devreme, să vedem cum ies zarurile aici

Stolojan, despre posibila sa candidatura: E prea devreme, să vedem cum ies zarurile aici (Imagine: Victor Ciupuligă/Mediafax Foto)

"E prea devreme, să vedem cum ies zarurile aici astăzi, cu statutul. (..)Deocamdată nu am luat o decizie. Depinde foarte mult, repet, de modalitatea ...Ideea este ca cei patru prim-vicepreşedinţi să reprezinte viitorul politic de lideri ai PDL", a declarat Stolojan.

Despre data alegerilor interne, Theodor Stolojan a arătat că partidul are două opţiuni, undeva la sfârşitul primăverii sau în toamnă.

"Din punctul meu de vedere, indiferent care opţiune este, e o opţiune OK. O să vedem mai mult ce părere se va despinde în Colegiul Director. Dn punctul meu de vedere oricare dintre variante este în regulă", a spus Stolojan.

În privinţa modului în care va fi aleasă conducerea, Stolojan a spus că PDL are prin statut prevăzut votul uninominal, în discuţie fiind numai alegerea celor patru prim-vicepreşedinţi, unde sunt argumente pro şi contra.

"Argumentele care sunt în susţinerea ca cel care câştigă moţiunea şi va fi preşedintele partidului să nominalizeze pe cei patru prim-vicepreşedinţi, cel mai puternic argument este că cei care vor fi prim-vicepreşedinţi vor trebui să fie oamenii de mare viitor al PDL, oameni care peste câţiva ani să poată candida la Preşedinţia Românieo, la postul de prim-ministru, la postul de preşedinte al PDL. Deci acesta e argumentul forte şi din votul a peste 1.800 de oameni nu rezultă întotdeauna", a explicat el.

Colegiul Director al PDL se reuneşte, duminică, la Palatul Parlamentului, pentru validarea modificărilor la Statutul partidului şi pentru stabilirea calendarului alegerilor interne, discuţiile vizând modul de alegere a conducerii, uninominal sau pe listă, precum şi data Convenţiei Naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici