Stolojan: Dezvăluirile lui Nastasiu - încercarea băieţilor deştepţi din energie de a-l ataca pe Băsescu

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, luni, că dezvăluirile lui Ciprian Nastasiu privind implicarea sa în dosarul energetic reprezintă o încercare a "băieţilor deştepţi din energie" de a-l ataca pe preşedintele României, folosindu-se însă de o situaţie clarificată deja.

30 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Dezvăluirile lui Nastasiu - încercarea băieţilor deştepţi din energie de a-l ataca pe Băsescu

Stolojan: Dezvăluirile lui Nastasiu - încercarea băieţilor deştepţi din energie de a-l ataca pe Băsescu (Imagine: Mediafax Foto)

"Cred că pierdem timpul, din nou, cu acest subiect. El a fost investigat deja de instituţiile statului care au atribuţii în acest domeniu. O serie de indivizi, legaţi de băieţii deştepţi din energie, dorind să atace preşedintele României, se folosesc în continuare de această situaţie, care a fost clarificată deja", a declarat Theodor Stolojan.

În opinia lui Stolojan, "a relua aceste probleme, mai ales acum, în campania electorală, are un scop politic".

El a menţionat că în momentul efectuării investigaţiilor în respectivul dosar, a fost chemat şi a dat o declaraţie ca martor.

Despre faptul că a existat un mandat de monitorizare pe numele său în perioada respectivă, Theodor Stolojan a ţinut să precizeze că nu are "absolut nicio problemă" că i-au fost interceptate convorbirile, deoarece nu a acţionat niciodată împotriva intereselor ţării.

"Nu am avut niciun fel de convorbiri telefonice în care să discut în alţi termeni decât cei normali, cât timp am fost consilier prezidenţial sau am ocupat alte funcţii. Nu am absolut nicio problemă că acel procuror a cerut monitorizarea telefonului meu, ca şi ale altora", a spus Stolojan.

În plus, Stolojan a arătat că singura sa "legătură cu grupul rusesc" a fost aceea că, în perioada în care era consilier prezidenţial, compania ALRO, deţinută de acesta, a depus un memoriu la Preşedinţie, în care arăta că are probleme cu negocierea preţului la energie electrică, memoriu pe care l-a analizat şi l-a transmis mai departe ministrului Economiei de la acea vreme, Codruţ Sereş.

"Esenţa problemei pe care o ridicau era următoarea: spre deosebire de consumatorii de energie care consumă numai în anumite perioade de vârf şi care generează un cost suplimentar - pentru că trebuie să menţii în funcţiune tot felul de generatoare chiar şi atunci când aceştia nu consumă - ALRO este o companie care consumă energie în mod constantant, 24 de ore din 24. În consecinţă, era îndreptăţită să beneficieze de un tarif mai mic. Aceasta a fost problema pe care am analizat-o şi am prezentat-o ulterior ministrului Economiei de atunci, Codruţ Sereş, rugându-l să acţioneze potrivit atribuţiilor pe care le are în soluţionarea problemei respective. Aceasta a fost toată legătura mea cu acest subiect", a precizat Stolojan.

Fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu a declarat, luni, că au existat mandate de monitorizare pentru Dan Voiculescu, Bogdan Chirieac, Theodor Stolojan, Verestoy Attila, Elena Udrea şi Dorin Cocoş, aceştia fiind suspecţi de săvârşirea anumitor infracţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici