Stolojan: E mult pentru Tăriceanu să se ocupe de agenţiile centrale între plimbările cu motocicleta

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, luni, că nici Parlamentul şi nici Executivul nu se ocupă de agenţiile centrale şi că este prea mult pentru premierul Călin Popescu Tăriceanu să gestioneze aceste instituţii, "între două plimbări prin Turcia, cu motocicleta".

10 afișări
Imaginea articolului Stolojan: E mult pentru Tăriceanu să se ocupe de agenţiile centrale între plimbările cu motocicleta

Stolojan: E mult pentru Tăriceanu să se ocupe de agenţiile centrale între plimbările cu motocicleta (Imagine: Mediafax Foto)

"Puzderia de agenţii centrale se află fie în subordinea premierului, fie chipurile în responsabilitatea directă a Parlamentului. Niciunul, nici altul nu îşi fac datoria, nimeni nu se ocupă de aceste agenţii, de ceea ce se întâmplă acolo, cum îşi îndepinesc sarcinile, ce salarii îşi acordă", a acuzat Theodor Stolojan.

Prim-vicepreşedintele PDL a susţinut că, pe de o parte, comisiile parlamentare nu fac analize exigente ale activităţii instituţiilor statului.

"Pe de altă parte, între două plimbări prin Turcia, cu motocicleta, să te ocupi şi de analiza agenţiilor guvernamentale de care răspunzi, este mult prea mult pentru domnul Tăriceanu", a adăugat Stolojan.

Prim-vicepreşedintele PDL a mai spus că nici membrii Consiliilor de Administraţie ale agenţiilor nu sunt interesaţi ca salariile şefilor acestor instituţii să fie mai mici.

"Veniturile celor din Consiliile de Administraţie sunt stabilite prin procent din veniturile conducătorului instituţiei, deci Consiliile sunt interesate ca cei care conduc instituţia respectivă să aibă venituri cât mai mari", a arătat liderul PDL.

El a completat că "veniturile neruşinate" ale şefilor de agenţii dovedesc,de fapt, că a fost pierdut controlul asupra instituţiilor statului.

"PDL va câştiga alegerile şi vom pune ordine în aceste instituţii”, a conchis, optimist, Stolojan.

El a fost completat de preşedintele PDL, Emil Boc, care l-a acuzat pe premierul Călin Popescu Tăriceanu că "îşi recompensează clientela politică cu banii publici ai cetăţeanului".

"A iniţiat un act normativ ( Tăriceanu, n.r.), pentru a se menţine la putere, a-şi proteja scaunul, prin acoliţii lui care beneficiază de salarii de zeci de mii de euro", a spus Boc.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că agenţiile guvernamentale au devenit moşia financiară a clientelei politice a Guvernului, referindu-se la salariile mari pe care le au unii dintre şefii acestor instituţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici