Stolojan: Guvernul să ia în serios semnalele CE şi să elaboreze strategii de energie şi transporturi

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat, luni, că solicită Guvernului să ia în seamă foarte serios semnalele de alarmă trimise de Comisia Europeană şi să accelereze elaborarea strategiiilor energiei şi pe transporturi pentru că altfel România riscă blocarea fondurilor europene.

68 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Guvernul să ia în serios semnalele CE şi să elaboreze strategii de energie şi transporturi

Theodor Stolojan, europarlamentar PDL (Imagine: Radu Tuta/Mediafax Foto)

"Cerem Guvernului României să ia în foarte serios semnalele de alarmă trimise de Comisia Europeană, să accelereze elaborarea strategiilor care au fost indicate Guvernului încă din noiembrie 2012 pentru că lucrurile nu vor mai merge cum au mers, iar dacă Guvernul nu ia aceste măsuri, să definitiveze strategiile, să le prezinte la Comisia Europeană pentru folosirea fondurilor europene, ne vom trezi foarte curând cu blocarea fondurilor pentru perioada 2014-2020", a spus Stolojan.

Europaralamentarul a precizat că, la sfârşitul anului 2013, din 19,2 miliarde de euro, cât au fost alocate pentru dezvoltare regională, resurse pentru tot ce înseamnă fonduri structurale şi de coeziune, România a încasat numai cinci miliarde.

"Şi în doi ani, 2014-2015, avem de încasat restul de 14 miliarde din perioada 2007-2013, plus partea aferentă din 2014-2020", a precizat Theodor Stolojan, într-o conferinţă de presă, după şedinţa BPN al PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici