Stolojan: Nu discutăm de dizolvarea PLD într-un alt partid

Preşedintele PLD, Theodor Stolojan, a declarat, duminică, la Suceava, că PLD nu va fuziona prin absorbţie cu PD arătând că după alegerile europarlamentare, PLD va contribui la o construcţie politică de unificare a forţelor de centru, centru-dreapta şi dreapta .

2 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Nu discutăm de dizolvarea PLD într-un alt partid

Stolojan: Nu discutăm de dizolvarea PLD într-un alt partid

"Noi nu discutăm de fuziuni, nu discutăm de absorbţie. Discutăm despre ceea ce am spus întodeauna, un proiect de a unifica forţele politice centru, centru-dreapta, dreapta, care împărtăşesc valori comune şi o construcţie politică în care curentele ideologice să-şi păstreze identitatea", a precizat Stolojan într-o conferinţă de presă.

El a nu a precizat însă structura acestei construcţii politice.

"Cum va arăta această structură nu vă putem spune acum, ea s-a realizat în Spania, alte ţări. Vom începe aceste discuţii după 25 noiembrie şi vom vedea şi care este construcţia politică", a spus preşedintele PLD.

El a subliniat că "nu se discută de dizolvarea PLD într-un alt partid".

PD ar putea avansa PLD oferta unei fuziuni prin absorbţie, care să aibă loc eventual în decembrie, PLD luând în calcul, însă, varianta unui pol de centru-dreapta - format dacă se adoptă uninominalul susţinut de Băsescu - din care să facă parte membrii celor două formaţiuni, dar şi "personalităţi".

Democraţii iau în calcul continuarea parteneriatului politic iniţiat cu liberal-democraţii printr-o fuziune prin absorbţie, care să aibă loc eventual chiar în decembrie, după alegerile europarlamentare, au declarat vineri, pentru MEDIAFAX, surse din PD.

Pe de altă parte, surse liberal-democrate au precizat, pentru MEDIAFAX, că liderii PLD avansează varianta unui eventual pol de centru-dreapta, care să fie format, dacă, la referendumul din noiembrie, este adoptat votul uninominal "pur", în două tururi de scrutin, susţinut de preşedintele Traian Băsescu.

Din acest pol politic ar urma să facă parte nu doar membrii PD şi PLD, ci şi alte "personalităţi".

Sursele liberal-democrate au arătat că preşedintele Traian Băsescu susţine ideea de a se forma două mari "poluri" politice, unul de stânga, iar celălalt de dreapta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici