Stolojan (PNL): Avem o problemă serioasă cu rezoluţia PE, mă voi abţine la vot

Europarlamentarii din grupul PPE sunt deranjaţi de percepţia că rezoluţia ce va fi votată marţi de Parlamentul European priveşte România, nu Guvernul PSD-ALDE, potrivit eurodeputatului PNL Theodor Stolojan, membru în grupul PPE, care a precizat că personal se va abţine la vot.

1034 afișări
Imaginea articolului Stolojan (PNL): Avem o problemă serioasă cu rezoluţia PE, mă voi abţine la vot

Stolojan (PNL): Avem o problemă serioasă cu rezoluţia PE, mă voi abţine la vot

„Acest proiect de rezoluţie atrage atenţia guvernării actuale, guvernării PSD-ALDE. Din păcate, însă, în opinia publică, nu cea din România, ci din celelalte state membre, această rezoluţie priveşte ce se întâmplă în România. Ne deranjează acest lucru, în special pe noi, europarlamentarii din grupul politic al PPE, ne deranjează această percepţie. În rest, ceea ce scrie în rezoluţie este ceea ce în România de doi ani de zile se află în dezbatere ca probleme, atacul la adresa statului de drept”, a declarat, la RFI, eurodeputatul PNL Theodor Stolojan.

Întrebat dacă va vota rezoluţia PE, deputatul european a replicat: „Asta-i o întrebare cheie. Avem o problemă serioasă. Încă discutăm acest lucru în cadrul delegaţiei noastre, vorbesc al europarlamentarilor din grupul PPE. Dacă mă întrebaţi pe mine, personal, intenţia mea cel puţin până la ora votului este de a mă abţine, pe următoarele argumentele: ceea ce se exprimă în rezoluţie este o realitate, noi nu putem contesta atacul la adresa statului de drept în România de către guvernarea Dragnea-Tăriceanu; doi: e foarte greu să susţii o rezoluţie la care percepţia nu în România, ci în afara României este că e o rezoluţie vizavi de România şi nu faţă de acţiunile guvernării actuale, ceea ce pe fond este această rezoluţie, dar percepţia sigur este alta. De aceea, cel puţin intenţia mea este de abţinere”.

Întrebat dacă PNL nu lasă impresia că nu vrea de fapt să sancţioneze coaliţia PSD-ALDE, Theodor Stolojan a mai spus: „Nu, noi nu am dorit, cu o lună şi jumătate înainte de preluarea preşedinţiei Consiliului de către România să avem o astfel de rezoluţie. Deci acesta este motivul nostru real. În rest, ceea ce face actuala guvernare PSD-ALDE în România este sancţionat absolut în toate instituţiile europene”.

Parlamentului European dezbate şi votează marţi rezoluţia privind statul de drept din România. Textul semnalează îngrijorarea instituţiei UE referitoare la modificarea legislaţiei penale şi judiciare din prisma potenţialului de a submina independenţa sistemului judiciar şi lupta anticorupţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici