Stolojan: Remanierea e atributul premierului, guvernul ar trebui să îşi ducă mandatul la capăt

Liderul europarlamentarilor PDL, Theodor Stolojan, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că eventualele remanieri ale Executivului sunt atributul premierului, iar dacă opoziţia îi solicită în continuare demisia, Guvernul ar trebui să îşi ducă la capăt mandatul.

173 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Remanierea e atributul premierului, guvernul ar trebui să îşi ducă mandatul la capăt

Theodor Stolojan (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax foto)

Întrebat de jurnalişti dacă apreciază că se impune o remaniere a actualului Guvern, Stolojan a răspuns: "Este o problemă a prim-ministrului. El trebuie să îşi facă analizele şi să ia deciziile. Am şi eu un punct de vedere, dar nu eu hotărăsc".

Întrebat care este punctul lui de vedere în această problemă, Stolojan a continuat: "Trebuie întâi stabilite criteriile, dar aceasta este treaba premierului".

Întrebat ce ar trebui să facă Executivul în raport cu protestele de stradă din ultimele zile, Stolojan a replicat: "Guvernul face ceea ce trebuie la ora actuală, intensificând dialogul cu societatea civilă şi cu reprezentanţii opoziţiei".

El a mai afirmat, referindu-se la sesiunea extraordinară a Parlamentului şi la eventualele solicitări ale USL că, dacă opoziţia rămâne cantonată în a revendica demisia Guvernului, acesta are o responsabilitate faţă de programul de guvernare şi "va trebui să ducă la capăt mandatul de guvernare".

Parlamentul a fost convocat în sesiune extraordinară, pentru două zile, în 23 ianuarie, de la ora 13.00 şi în 24 ianuarie, de la ora 11.00. Sesiunea extraordinară a fost convocată la solicitarea grupurilor PSD şi PNL, în contextul manifestaţiilor din stradă.

La dezbaterea din Parlament privind situaţia politică actuală, care se va desfăşura în 23 ianuarie, premierul Emil Boc va avea un punct de vedere, iar grupurile parlamentare îşi vor exprima ulterior poziţiile.

Premierul Emil Boc a salutat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului, el precizând că Legislativul va întoarce pe toate faţetele situaţia politică din România şi arătând că este de discutat dacă e mai bine să se declanşeze alegeri anticipate.

Opoziţia va forţa, la sesiunea parlamentară extraordinară, obţinerea unui vot în plenul reunit al Parlamentului privind demiterea Guvernului şi declanşarea alegerilor anticipate, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Mircea Duşa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici