Stolojan: Sunt mulţi cei care ar fi dorit ca eu să fiu prim-ministru

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, joi, că nu regretă decizia de a renunţa la fotoliul de prim-ministru în favoarea lui Emil Boc, spunând că acesta este omul potrivit pentru această funcţie.

20 afișări
Imaginea articolului Stolojan: Sunt mulţi cei care ar fi dorit ca eu să fiu prim-ministru

Stolojan: Sunt mulţi cei care ar fi dorit ca eu să fiu prim-ministru (Imagine: Mediafax Foto)

"Sunt convins că decizia pe care am luat-o este în folosul României. Cu fiecare săptămână care a trecut de la învestirea lui Boc în această funcţie, mi se risipesc îndoielile pe care le mai aveam cu privire la decizia mea. Preşedintele PDL, Emil Boc, este omul cu care funcţionează cel mai bine actualul sistem din România. Este omul potrivit pentru această funcţie", a declarat Stolojan.

El a mai spus că "sunt mulţi" cei care ar fi dorit ca el să fie prim-ministru şi "au rămas decepţionaţi", însă a menţionat că tot mai mulţi respectă decizia pe care a luat-o.

"În conjunctură cu două partide egale, cu un guvern format din reprezentanţii a două partide, cu o structură de decizie politică creată în paralel cu guvernul, formată la vârf din preşedinţii celor două partide, preşedintele partidului politic trebuie să fie şi prim-ministru, pentru că altfel acest sistem nu poate funcţiona. În momentul în care am avut convingerea că un individ, oricâte calităţi are, nu poate funcţiona eficient într-un sistem, atunci e bine să laşi pe cel care poate. Şi când am văzut cum se conturează sistemul, am tras concluzia că preşedintele partidului, Emil Boc este cel care trebuie să fie şi prim-ministru'', a precizat Theodor Stolojan.

Întrebat dacă sistemul ar fi putut fi perturbat de structuri din PDL, PSD sau din afara lor, Stolojan a răspuns: "Vă reamintesc că România a mai trecut printr-o situaţie în care exista o coaliţie politică care lua decizii şi avea prim-miniştri ce făceau navetă între guvern şi acea coaliţie, condusă de preşedinţii partidelor politice de acolo. N-am luat nicio decizie, vreodată, gândindu-mă la interesul propriu. Dacă mă gândeam la interesul meu personal, n-ar fi trebuit să facem fuziunea între PLD şi PD, eram un partid cu 8%, în creştere, dar am avut nevoie să facem acea forţă puternică de centru-dreapta. Dacă m-aş fi gândit la interesul meu, ar fi trebuit să rămân prim-ministru, cu tot ce înseamnă această funcţie de mare expunere mediatică, dar, şi acum, pe măsură ce trece timpul, sunt convins că am luat decizia care a fost bună pentru România şi PDL. A fost cea mai bună decizie", a mai spus Stolojan.

Theodor Stolojan a fost prezent, joi, la şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PDL Dâmboviţa, unde s-a luat decizia susţinerii candidaturii sale pentru Parlamentul European. Lliderul PDL Dâmboviţa, Florin Popescu, a anunţat că va face recomandarea ca Stolojan să deschidă lista partidului pentru alegerile europarlamentare.

Citeşte şi

Stolojan, primul pe lista PDL pentru alegerile europarlamentare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici