Stroe, despre pensiile speciale pentru aleşii locali: CCR confirmă poziţia corectă a PNL

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a declarat, miercuri, că decizia Curţii Constituţionale privind pensiile speciale pentru aleşii locali arată că liberalii avut „o atitudine corectă” când au decis să boicoteze actul normativ.

1859 afișări
Imaginea articolului Stroe, despre pensiile speciale pentru aleşii locali: CCR confirmă poziţia corectă a PNL

Stroe, despre pensiile speciale pentru aleşii locali: CCR confirmă poziţia corectă a PNL (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

„Decizia Curţii Constituţionale în privinţa neconstituţionalităţii pensiilor speciale pentru aleşii locali demonstrează că Partidul Naţional Liberal a avut o atitudine corectă în Senat, atunci când a ales să boicoteze un astfel de act normativ”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe afirmă că legea pensiilor speciale pentru aleşii locali, "iniţiată şi susţinută cu îndârjire de PSD, se înscrie în suita de privilegii pentru care social-democraţii au luptat şi vor continua să lupte şi în acest an electoral".

Liberalii susţin că "populismul iresponsabil" al PSD, sancţionat acum de decizia Curţii Constituţionale, va fi penalizat pe măsură la vot şi că social-democraţii, care controlează şi majoritatea parlamentară, urmăresc fidelizarea primarilor, fără a ţine cont de perspectivele pe termen mediu şi lung.

PNL aşteaptă cu interes argumentaţia CCR pentru decizia privind neconstituţionalitate „pentru a stopa şi alte iniţiative similare”, se mai arată în comunicat.

Curtea Constituţională a decis miercuri că legea prin care sunt introduse pensii pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene este neconstituţională, admiţând astfel sesizarea înaintată de Guvern.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici