SUA îşi va spori prezenţa militară în România

  • Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a participat la evenimentul Consiliului din România al Ligii Navale a Statelor Unite
  • Diplomatul a reiterat ideea conform căreia o parte dintre militarii care vor fi retraşi din Germani, vor fi trimişi în România
  • Evenimentul a avut loc sâmbătă, 1 august, pe Faleza Eforie Nord
4343 afișări
Imaginea articolului SUA îşi va spori prezenţa militară în România

SUA îşi va spori prezenta militară în România

România este un aliat cheie al Statele Unite, a declarat ambasadorul SUA la Bucureşti, sâmbătă.  Prin urmare, o parte dintre militarii care urmează să fie retraşi din Germania, ar putea ajunge în România.

„Sunt sigur că mulţi dintre voi aţi auzit recent că România va găzdui un număr substanţial de trupe americane suplimentare, ca rezultat al noii noastre politici strategice de apărare. România este aliat cheie în această politică strategică. Flancul de sud-est al Europei va fi pe deplin protejat de orice influenţă malignă. România este unul dintre pilonii şi partenerii vitali din strategia de apărare a Statelor Unite şi a NATO. România nu ar trebui să se îngrijoreze niciodată de integritatea şi securitatea graniţelor sale”, a declarat diplomatul la eveniment, conform comunicatului Ambasadei SUA.

 
Statele Unite susţin că sunt gată să retragă 11.900 de militari din Germania, pe care-i va împărţi în alte ţări membre  NATO din regine, inclusiv în România. Informaţia repoziţionării militarilor americani a fost confirmată şi de către preşedintele României, care a subliniat că se aşteaptă ca o parte dintre aceştia să fie relocaţi în România. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici